Imorgon ska jag ta mig tid och berätta om hur min helg varit. Mycket har hänt så jag behöver mer tid. Nu måste jag sova eftersom jag har tvättid imorgon redan kl 8. Gäsp. Jag säger godnatt till er med den här härliga covern:


  • En dålig nyhet är att min moster som är i USA just nu inte ville riskera att åka på tull och sådär gällande min MacBook.

Bild av punkcinderella.
  • En bra nyhet är att jag nyligen fick reda på att jag klarat både min translation- och grammarexam! Detta firade jag med att köpa mig en MacBook genom ett studenterbjudande. Inte lika billigt som i staterna, men helt okej och med svenskt tangentbord. Om några arbetsdagar är den min och jag får den levererad till dörren :D

<- Ah, varför har jag inte storlek 35 i skor? Varför?! Nu när Yoox har dessa vackra Chloé-skorna på rea. Endast 179,00 Euro. Det är sanslöst billigt!

Ett par jag vill ha i höst har jag med funnit; från Marc Jacobs. 128,00 Euro går de på. ->

I höst ska jag njuta ännu mer av livet. Jag ska läsa italienska på kvällstid och jobba om dagarna. Fler resor till Italien, ett av de vackraste länderna som finns, lär det bli :D Jag är så glad över att det känns så rätt.
image167
Peterskyrkan i Rom. Foto: Sören Wibeck

Idag har jag suttit i botaniska trädgården på en filt tillsammans med Sinem hur länge som helst. Solen stekte. Jag försökte plugga på lite av alla mina glosor men gav upp det ganska snabbt.

image166
Jag har förresten hittat ett bra sätt att lagra alla möjliga slags filer (bilder och musik till exempel) på så att man kan komma åt dem från vilken dator som helst. Gratis är det dessutom och man får hela 2 GB! :)
PC för alla har skrivit lite om det här.

Såhär såg jag ut precis innan det kom hem folk till mig på förfest. Det blev både linnet och kjolen ^^ Ett rött nagellack åkte på strax därpå. Svarta pumps, svart kofta och svarta tunna strumpbyxor också.

Mina ben är fortfarande mos efter i fredags. Träningsvärk. Jag måste ha dansat järnet, minst sagt. Riktigt kul hade jag. Maten på sittningen var sådär. Inte lätt när man har en kock i korridoren och är van vid finfin mat. Man blir kräsen. Hursomhelst, jag mötte folk från min gamla klass där (teknisk fysik) som hade tacksittning. Inte träffat dem på flera månader och jag visste inte att de skulle dit så det var en väldigt positiv överraskning.
Efter sittningen var det en Guitar Hero-tävling. Tyvärr så hade för många varit snabbare än jag med att skriva upp sig på en lista så jag fick inte spela. Dumt. Jag hade ägt dem alla. Faktiskt.
Klassens tema på sittningen var, som sagt i ett tidigare inlägg, Engelska. Bäst utklädnad var gänget som kom som Spice Girls (varav två var killar; Geri och Mel C).
På efterfesten mötte jag två av mina fem faddrar som jag haft under nollningen till teknisk fysik. Det var ännu längre sen jag mötte dem sist. Kändes som en reunion.

Conclusion: En bra kväll.

Ett bra tips för att fixa till en bra garderob (förutom basplaggen) är att ha enhetliga galgar. Personligen tycker jag dessutom att det är jättesnyggt att hänga upp sina favorittröjor på tunna stålgalgar.

1. Rosa galge med skåror som gör att klänningar
    etc. stannar på plats på galgen. - Inreda - 150 kr / 5-pack.
2. Aluminiumgalge - Inreda - 150 kr / 5-pack.
3. Erling, förzinkad stålgalge - IKEA - 49 kr / 5-pack.
4. Galge med skumgummiklädd trästruktur, metallkrok och yttertyg i ren
     bomull - La Redoute - 169 kr / 3-pack.
5. Designad galge i högblankaluminium - Fakirtrendyhome - 119 kr / st.

Här ser ni den rätta färgen på mitt underbara linne från Gina Tricot. Jag vet att jag med största sannolikhet kommer att ha det på mig på sittningen nu på fredag, frågan är bara vad jag mer ska ha till.

En liten sneak peek på kjolen kan ni få se också. Kanske blir det den som får komma ut och leka istället för linnet på fredag. Det återstår att se helt enkelt..

Jag fann förresten ett par joggingskor till kampanjpris på 300 kr mindre än vad de vanligtvis brukar kosta. Nice price. Vita och babyblå. Varför kan inte joggingskor vara snyggare? Tuffare? Hah, ne.. jag ska sluta wajna och ge mig ut i spåren, trottoarerna, stigarna.. vad som än korsar min väg. Tyvärr verkar det inte lovande då jag hör regnet smattra mot rutan just in this very moment.

Imorgon ska jag ut och leta nya träningskläder efter lunchen. Nya löparskor, ett par tighta byxor som slutar strax under knäna och en topp som låter kroppen andas.
               
SOC Trekvartsbyxor    Nike Sportbehå          Newline Tee
från Stadium, 249:-   från Stadium, 299:-   från Stadium, 299:-

Enligt Stadium finns det minst 9 orsaker att börja löpträna:
  1. Ett friskare hjärta.
  2. Aldrig mer snuva.
  3. Sundare vikt.
  4. Bättre sex.
  5. Lite smartare.
  6. Bättre humör.
  7. Bättre lungor.
  8. Starkare benstomme.
  9. Mer muskler, mindre åderbråck.
Men varför måste träningskläder kosta så jäkla mycket?

<- Som jag skrev i inlägget nedan ska jag göra blonda slingor i håret, men när jag får se Rachel Bilson på detta viset saknar jag mitt bruna hår jättemycket. Synd att man inte kan få allt samtidigt. Några peruker ifs, men nej.. det blir inte samma sak.

Hon får mig även att längta förbi hela sommaren och till hösten, vilket det är få som kan göra då jag vill ha sommar nu. Den bruna, stora tröjan hon har på sig ser jättemysig ut. ->



image152Jag var inne och provade fodralenGina Tricot idag igen, men de vill fortfarande inte passa mig. Envishet brukar hjälpa, men inte denna gången. Däremot finns här både S och XS i de flesta färgerna vilket det verkar vara ont om på andra ställen tror jag.
Detta linnet fick följa med mig hem, dock i den svarta varianten. Älskar att det inte slutar vid midjan som vissa andra linnen gör, alltså slipper man visa magen ofrivilligt.

Funderar över vem jag ska "klä ut mig" till på fredagens sittning. Temat är "Engelska". Hah, det går att tolka hursomhelst. Bara att klä upp sig som vanligt och låtsas vara en från någon engelsk film ^^
Vem tycker ni jag ska klä ut mig till? Skriv gärna länk till bild och sådär med =) Har planerat att besöka en frisersalong under veckan och lägga i lite blonda slingor. Synd att det ska kosta så jäkla mycket överallt bara.

Hoppas ni fått en bra start på er vecka!



Inom den närmsta tiden kommer min moster och hennes man att befinna sig i USA. Häromdagen undrade de om de skulle köpa med någonting hem till mig. Det känns lite overkligt att t.ex. köpa en MacBook för några tusenlappar mindre än här i Sverige :) Jag funderar fortfarande över vad jag ska välja för grejer. Detta lutar det mot än så länge:


Apple MacBook / Apple Ipod Nano / Converse All Star Hi Top

Har ni tips på något mer som kan vara intressant? ^^ Å andra sidan kan jag nog inte riktigt be dem fylla en hel resväska åt mig, hah.

Solen skiner så nu ska vi ut på promenad med våra couch surfers. Besöka Botan med sitt tropiska klimat och söta vaktlar (en liten, jättetjock sorts hönsfågel) :D

Yey, jag fick precis reda på att korridoren ska få besök av två tyskor över helgen och nu är stormatlagningen på gång ute i köket. Tur att vi har en kock i korridoren, hah :) Någon slags indonesisk kycklinggryta tror jag det ska bli. Efteråt hoppas jag på utgång. Det var ett tag sen sist nu. Tentor har tendens att sudda ut alla tankar på festande.

Jag köpte en ny kjol och en sjal igår förresten. Har försökt att ta bra bilder på dem men det är knepigt. Ska försöka lägga in någon bild senare :)

Idag har jag lekt med att ändra layouten för fulla muggar. Vad tycks? Svart, vitt och enkelt. Det gillar jag.

Kanske vet ni om att läppglans kommer i alla möjliga förpackningar, former och smaker. Jag fick nyligen syn på de Ballmania skapat och funderar på att köpa hem någon av följande:

image145image146image147
1. Ballmania Lipbalm Baby Kisses.
2.
Ballmania Lipbalm Maui.
3.
Ballmania Lipbalm Provence.

De finns att köpa hos Satine för 49 kr (ord pris 69:-) och är rika på mjukgörande ingredienser, naturliga fuktgivare och med solskyddsfaktor på 20. Perfekt nu när solen kommer fram allt mer och mer.

Solen skiner. Man skulle kunna tro att det är varmt ute. Tyvärr är fallet inte så. Det är skitkallt i skuggan. Om det däremot hade varit precis så varmt som det ser ut att vara (eller kanske nån grad varmare ändå) så hade jag velat vara klädd såhär:

image143

Det perfekta paret chinos har jag letat efter länge. De på bilden är egentligen lite för gråa för min smak. Jag är ute efter en beige variant av ett härligt material. Inte äckelsyntet som H&M oftast bjuder på. Inte med konstig passform som Gina Tricot bjuder på. Det perfekta paret chinos fortsätter jag att leta efter helt enkelt...

Yey, alla de tröjor med härliga tryck, som jag skrev om HÄR, kom i måndags. Ett stort paket fick jag höra att det var. Däremot var det ingen som tog kort på det. Nedrans. Vem vill inte ha en bild på ett stort paket? Hursomhelst så åkte vi på tull. Inte kul alls. Lite dyrare blev tröjorna. Dock fortfarande mycket billigare än om man köpt dem i Sverige (f.ö. finns de inte här ens). Under 150 kr / tshirt är fortfarande rena fyndet. Idag provade jag dem. De satt perfekt på mig så jag är mycket glad trots att regnmolnen vägrar flytta på sig. Kom ihåg, tshirts med tryck är hett.

Nu ska jag tragga glosor (engelska) till morgondagens deltenta i litteratur. Håll tummarna för att de orden jag kan vid kvällens slut är de som kommer (det är omöjligt att lära sig alla ord, tro mig).

Gårdagen spenderade jag mestadels på vår uteplats (hemma hos föräldrarna) i solen med mina skolböcker. Ett tag var det nästan lite svettigt. Imorse steg jag upp redan 06.30! Så tidigt har jag inte varit uppe på mycket länge. Orsaken var att jag skulle ta ett tidigt tåg tillbaka hem till Lund. Lite drygt att behöva upp så tidigt när min föreläsning inte började förrän 10.15. Nåväl, mer tid till att göra saker under dagen :) Det är bra att vara positiv.

Idag när jag satt och åt min lunch passade jag på att läsa Nöjesguiden #4 2008 Malmö och fann där en väldigt intressant artikel av Sandra Hansson. 'Reklamera mera' hette den. Här är ett utdrag:

"Jag tar härmed mitt ansvar som människa av denna jord och uppmanar er till att reklamera alla plagg som tappat färg, krympt, vridit sig, gått sönder, tappat formen, att få era söndriga jeansknappar, blixtlås eller sulor utbytta, och att sluta säga 'skitsamma, jag köpte den för 99 spänn'. Just det är vad de tjänar pengar på. Att det är så billigt att ni inte ska bry er om den usla kvaliteten, eller att märkesvaran är så fylld av status att du tror dig inte kunna leva ett värdigt liv utan den. Informationen här nedan går självklart även att tillämpa på mobiltelefoner, bilar eller prostituerade. Välj själva, men visa att ni inte är så dumma som ni verkar. Medvetenhet är makt, inte mängden kredit på ditt Visa-kort. Glöm aldrig det.

TORRA REKLAMATIONSFAKTA
  • Låt oss säga att du vill reklamera något på H&M, och har tappat bort ditt kvitto. I och med att de bara säljer sina varor i sina egna butiker är det uppenbart att du köpt plagget där. Antingen ska de kostnadsfritt laga ditt plagg, vilket de har rätt att göra två gånger innan du slutligen kan kräva pengarna tillbaka, eller ge dig en ny likvärdig vara.
  • Angående borttappat kvitto kan det vara problematiskt om du vill reklamera exempelvis ett par Acne-jeans, då de inte bara säljs i Acnes egna butiker. Det är konsumentens skyldighet att bevisa var en vara är köpt, men om säljaren minns att du köpt dem där kan de inte skylla på att du inte har ett kvitto. Att vara stammis är alltid en fördel.
  • Spara dina kvitton i tre år, det är så lång tid du har på dig att reklamera en felaktig vara.
  • Vad gällande internet- och postorderköp har du två veckors returrätt från den dag du fick paketet. Andra regler kan dock gälla för köp från utlandet.
  • Om du köpt en Hermés-sjal och dagen efter finner samma vara för ett mindre pris i en annan butik kan du, såvida butiken tillämpar öppet köp, lämna tillbaka den i ursprungligt skick tillsammans med kvitto. Men alla butiker har inte öppet köp, och du kan därmed bli nekad. Priskrig gäller bara på Elgiganten och mobil-abonnemang, och nu är det ju mode vi snackar om."

Den fick iaf mig att tänka efter lite.

Nu ska jag ut på en promenad med Em och sätta upp lite affischer för nationen vi bor på. Hoppas ni har en underbar onsdag! /Louise


1. Carrie Underwood i en vacker skapelse från Zuhair Murad.
2. Colin Farrell bär Alfred Dunhill. Här tillsammans med sin mor, Rita Farrell. Hur sött är inte det?
3. Mika.
4. Diablo Cody väljer leopardmönstrat från Dolce & Gabbana.
5. Jennifer Garner bär Oscar de la Renta.

Jag kan inte annat än att tycka lite synd om männen som inte kan bära lika fantasifulla och kreativa plagg som oss kvinnor på olika tillställningar. Kostym från Giorgio Armani eller Alfred Dunhill? Svart eller kolsvart? Fluga eller slips? De får nog nöja sig med att styla håret, som f.ö. oftast är kortklippt. Det ska dock tilläggas att det finns undantag, ex. Prince och Mika.

Måhända att det inte är någon röd matta under Ashley Olsen, men outfiten kommer jag att hämta inspiration från i vår. Svarta tights, svart linne, snygga sandaler med klack, en "herrklocka", färgade naglar, stora ringar och en perfekt kavaj med uppkavlade ärmar.

Alla bilder kommer från style.com.


De flesta bilderna hos lundlund får mig att bli stum. Inspiration på hög nivå minsann.

Inatt drömde jag om att min frisör klippte page på mig, utan att jag visste om det. Jag hade sagt att jag bara ville klippa topparna och ljusa upp det lite. Hu, vilken mardröm. Jag saknade mitt långa hår. Drastiska förändringar av den sorten är ingenting för mig, inte just nu iaf. Drömde du något konstigt inatt?

Enligt WWD kommer skådespelaren Jude Law, 35, att vara Christian Diors ansikte för deras nya herrparfym som har premiär i slutet av 2008. Det kommer att bli en global kampanj, men det ryktas om att han blir ersatt av en manlig modell i reklamannonserna i USA och UK. Varför vet jag inte riktigt, tror han funkar minst lika bra där som här :)