Bild från Adoro

En fördel med att vara hemma hos föräldrarna är att här finns en härlig te-butik. I denna te-butik finns mitt favorit-te, Champagne Cream. Nu har vi 2 hg av det hemma och jag är helt lyrisk. I butiken kan man dessutom få nybakade scones och välja bland en massa marmelader, mums. Dessvärre hade jag inte tid för det vid dagens besök. Har du någon favorit-te?

Biljetterna till Stockholm är bokade nu. Första klass på tåget blev det. Nice, då kanske jag slipper skrikande ungar. Jag kan ju alltid hoppas. Vet ni något stopp, d.v.s. butik, jag måste göra i Stockholm så får ni gärna skriva det bland kommentarerna.

Ikväll orkar jag inte laga mat så då blir det smörgåstårta! :D

Min onsdagskväll spenderades på Sofieros vackra område. Håkan Hellström, a.k.a. Kråkan Snelström, och Kent skulle spela. Solen sken och överallt satt folk med sina picknickkorgar. Mysigt.

Folk får tycka vad de vill om Håkan, men för mig betyder han väldigt mycket. Jag har massvis med minnen förknippade med hans musik och därmed blir det magiskt var gång jag får se honom live. Däremot fick det mig att önska att jag åter igen var 17 år gammal, eller rättare sagt ung.

Jag spelade in en del låtar också, plus mellansnacket, och jag blev förvånad över hur pass bra ljud det blev med min kamera. Nu är jag en glad Louise.

Vad tycker ni om honom?

Några av bilderna från igår:

1. Utsikt från stället där vi fikade lite.
2. Fikan bestod av våfflor!
3. Mamma njuter av utsikten.
4. Ett försök av mig att ta outfitbild på mig själv, medan jag gick, hah.

Med tanke på att jag inte vant mig fullt ut vid min MacBook än så har ni bara fått se de som var rättvända från början. Jag vände på de andra också, trodde jag. Nåväl, jag ska lösa det tids nog!

I slutet av juli - början av augusti drar jag förresten till Stockholm. Händer det något skoj då som en Louise kan följa med på? ;) Känner inga där nämligen, heh.




Såhär såg de cupcakes jag bakade häromdagen ut. Chokladcupcakes med chokladfrosting. Det blev två tallrikar fulla med dem och jag och mamma har ätit massvis, trots detta finns det fortfarande cupcakes kvar, hah. Någon som är sugen?

Idag är det mina föräldrars bröllopsdag, vilket innebär att vi ska fira genom att äta på restaurang och gå en promenad i härligt landskap. Nu måste jag dra och göra mig iordning. Kameran följer med!

Ha det fint!
/Louise

Vilken väg hade du valt? 1 eller 2?

Dessa bootsen fick jag syn på hos Ellos idag och jag föll pladask. Dessvärre är de av syntet och därmed inget för mina fötter, men tjusiga att titta på är dem! Klänningarna kommer, precis som jag skrivit ut, från Asos, och jag vill påpeka att där, förutom dessa två, finns mängder med underbara klänningar. Hade det inte varit för hög fraktkostnad och tull på det så hade jag slagit till på några stycken på en gång.

Trevlig fortsättning på helgen!

Idag har det varit tråkväder så jag har lekt med BUS och sedan pysslat med lera. Det blev lite söta saker minsann. Ska nog sätta halsbandskrokar i dem så man kan använda dem sen.

Nu ska jag baka cupcakes med chokladfrosting! Det vattnas i min mun så fort jag tänker på resultatet. Ska ta bilder på dem sen så att jag kan fresta er (;

Igår bestämde jag mig för att jag skulle buda på ett par Marc Jacobs-sandaler, vars auktion gick ut idag. Jag satte klockan på väckning i god tid så att jag skulle hinna vakna och trixa med lite grejer innan det var dags för slutspurten av auktionen. Men när jag sen väl satte mig vid datorn så funkar inte internet, aaaah! Så fruktansvärt irriterande. Hjälpte inte att starta om datorn, ingenting. Lyckligtvis funkade det att snatta sladden från mammas dator, men det kom jag ju inte på förrän auktionen redan var slut. När jag sedan kom in för att kolla vad priset slutat på så var det det låga 616 kr. Som sagt, jag blir tosig. Får tänka att det väl inte var meningen att jag skulle "slösa" pengarna på de där sandalerna, tyvärr.

Jag har ett par vinröda Whyred Pallenberg på tråden i alla fall. Jag har beslutsångest gällande dem; om jag ska spara mina pengar där också. Hmm. Vad tycker ni? Är Pallenberg fortfarande ett par skor som är bra att ha i sina ägor?

Tävling hos Wysteriia
Laptopväska från PikMee, Halsband från Puss.se, Gucci inspirerade solbrillor, Butter Face & Body Cream från Nea Of Sweden, Dockor från Voodolls, Spel från Kitsch, Sminkprodukter från smink.nu, Halsband från Jammla, Armband från Lash och Guess Örhängen från Butiken Tid & lust.

Vill du också vara med och tävla om denna goodiebag?
Titta in här!


UPD: JAG VANN DEN!! :D

Idag var det en massa visningar av vårt hus som ska säljas, därmed fick jag och pappa (och min kisemis Eskil) ta vägen någon annanstans. Eskil fick ta över personalrummet på mamma jobb, hah. Jag och pappa begav oss till IKEA no.1, d.v.s. det i Älmhult. Där strosade vi omkring och spanade på lite diverse grejer. En spegel köpte jag. En helkroppsspegel närmare bestämt. 59 kronor gick den på och det kändes som ett riktigt kap. Ramen ska jag måla i någon fräck färg. I framtiden kan det alltså bli bilder på mina outfits, vilka som nu kan vara intresserade av att se det, heh. Dessvärre upptäckte jag att den hade en repa på sig när vi kommit hem igen. Kanske tillkom den på bilfärden hem, vem vet. Frågan är om det är lönt att returnera, och om det ens går (vet ej om pappa behöll kvittot). Jag ska kolla upp repan mer imorgon då det är dagsljus och se hur pass illa den ser ut.

En sån där cylinder fylld med Twix råkade även komma med därifrån och ikväll har jag vräkt i mig 3 stycken, ajaj. Nu ska jag ta mig ett äpple för att det hela ska kännas lite nyttigare.

Ha det fint!



Jag låter väskan tala för sig själv.

Min dag har mestadels bestått i att vända upp och ner på huset, till det rätta hållet. Storstädning som heter duga. Det är visningsdags av mina föräldrars hus (det hus jag vuxit upp i) på tisdag. Kände mig väldigt duktig efter att jag hade klippt vår stora gräsmatta väldigt rakt och prydligt, hah. Över en timme tar den att klippa med motordriven gräsklippare om man håller på non-stop. Imorgon ska min rum fixas till och sedan lite diverse grejer. Efter det ska jag slappa på uteplatsen i solen, yup yup.

Efter allt trixande idag var det en snabbdusch, sedan grillning (riktigt god marinad på grillköttet den här gången!) och bio med min mor som gällde. Sex and the City-filmen. Gosh, den är inte gjord för att ses på biograf, i alla fall inte om man har mascara på sig. Farligt farligt.

Jag valde att promenera hem efter filmen medan min mor körde bilen. Till min stora lycka mötte jag min bästa vän Alex och vi hade följe nästan hela vägen hem. En hel vecka sedan var det vi sågs sist. Vi passerade vår grundskola och pratade om en massa minnen. Riktigt härligt var det. Jag har tur som har en sådan vän.

Bilder från Lindsay.

Sötare skor än de här har jag nog aldrig sett. Går man omkring med ett par sådana här lär man få väldigt mycket uppmärksamhet och antagligen även komplimanger. Det bästa med dem är att de är lätta att tillverka bara man har ett par Mary Jane's och en gnutta fantasi. Grejer såsom ögon och öron kan man finna på Panduro. Awe, jag kan inte sluta stirra på dem!


Bild: sjusovare.tk

Jag är trött, tröttare än på länge. Gårdagens jobbande tog nästan kol på mig. Fast efter jobbandet bakade jag och S snickerskaka och tittare på en massa SATC säsong 6. Det var nice. Jag saknar lundalivet såhär halvvägs in på sommaren. Utanför mullrade det imorse på som aldrig förr. Ett tag vräkte regnet ner och det lät som om man stod i duschen.

Det verkar som att jag har fått ett jobb i höst också. Riktigt bra eftersom jag då bara kommer att studera i halvfart på kvällstid. Pengar är bra. Pengar ger frihet. Det är nog faktiskt så.

I tisdags besökte jag min vän I i Båstad och mot kvällen drog vi till Pepe's Bodega. Mitt betyg på stället kunde ha varit bättre och vad detta beror på låter jag vara osagt för tillfället. Slutsatsen är i alla fall att Lund is the place to party och alla som tycker att Båstad äger borde prova på mitt Lund för en reality check ;)

Jag har suttit ett tag och tuggat genom x antal sidor av min civilrättsbok inför den stundande tentan. Jobbigt att det tillkommer en massa förordningar och lagar hela tiden så jag måste skriva ut löspapper (som man inte får skriva något på alls) och ha med till tentan. Det hela bli mycket rörigt. Å andra sidan går det inte heller att köpa en ny lagbok varje år, jag skulle bli ruinerad.

Äntligen har mullrandet lugnat ner sig och jag får sätta igång routorn igen så att jag kan publicera detta inlägg.

Nu är det kaffe och fikapaus!

Bilder: lundlund

Oh my, spana in dessa kläderna. Jag kan stirra mig blind på dem. Allra helst hade jag velat att den översta klänningen bott i min garderob. Snitsigt värre.

Fåglarna kvittrar och solen skiner. Så fort jag har smort in mig med solkräm är det en filt på gräsmattan som gäller, precis som mopsen på bilden bara man inkluderar en filt. Perfekt väder. Härligt att det fläktar lite lagom här vid sjön dessutom. Man kan inte bo bättre. Jag kommer antagligen att somna på några minuter.

Ikväll är jag bjuden på grillfest, men får se hur det blir. Är fortfarande skapligt trött sedan igår. Kanske väljer att se en film ihop med mina bästa vänner istället.

Hur ser er lördag ut?

Nu är jag hemma hos föräldrarna igen och hah, min vän M, som nyligen börjat modella, berättade precis via MSN att han fått jobb för Burberry. "Typ show. De sa 'exhibition, kind of like show, but not really'". Det är sanslöst!

Det var rätt slitsamt att dela ut Metro's sommarspecial i 3 timmar vid lunchtid, då solen är som värst. Så mycket jag gått idag har jag inte gått på länge. Benen skriker och fötterna vägrar allt som har med mark och golv att göra. Jag kände mig klen då armarna inte ville bära fler stora, tunga buntar med tidningar längre, hah. Men det var kul att jobba, tolka mig inte fel! Man blir riktigt social av sådana här händelser. Det var riktigt kul att kunna prata med främlingar om allt möjligt som kom upp då de tog emot tidningen. Så jag rekommenderar jobbet om man ändå inte har något vettigt för sig.

Pepe's Bodega och Madison i Båstad ska besökas i nästa vecka då tennisveckan är igång. Det känns lite häftigt att stå med på listan för att komma in på Pepe's (även om det antagligen inte är något märkvärdigt, hah). Hoppas att solen är på bra humör och att det blir så fräckt som jag tror att det kommer bli!


Foton: Joshua Lott/Rueters och Billy Farrell.

Vem bär den silvriga skapelsen från Nina Ricci bäst? Sarah Jessica Parker eller Lauren (Davis) Santo Domingo?

Hej igen! Min frånvaro beror på att en vän nyligen dött så jag har varit en aning ur balans. Nu känns det lite bättre, men så fort jag tänker på det så hamnar jag där igen; alltså försöker jag att hålla mig sysselsatt med annat.

Häromdagen var jag på en arbetsintervju vilket resulterade i två jobbansökningar, en bonusansökan som jag inte väntat mig med andra ord. Det ena jobbet som är nu i dagarna fick jag. Metro och senap ska delas ut, haha. Kan spana in folk hela dagarna. Det kommer bli skoj.

Jag har fått mina härliga Marc Jacobs-armband och jag gillar dem verkligen. Dessvärre åkte jag på tull så de blev inte jättebilliga, men men, jag kommer att använda dem så mycket att det inte gör något.
En del fyndande på Tradera har jag med gjort. Jag har äntligen fått tag på de ultimata jeansshortsen för mig. Ljusa och baggy, me likey. Även en oversize, svart y-axelbandsklänning är på väg till mig med posten. Den kommer bli kanon med ett vitt linne under!

Nu i dagarna har jag fullt upp med att träna svensk ordkunskap; den delen som gick sämst för mig då jag gjorde högskoleprovet för nåt år sen. Det är nämligen tänkt att jag ska göra provet igen nu i höst, och gärna få ett väldigt bra resultat så att jag kommer in på den svåra utbildning jag vill in på. Alla tentor på den engelskakurs jag läst under vårterminen är avklarade och vare kväll läser jag skönhetslitteratur på engelska, så den delen borde gå bra tycker jag. Matematikkunskaperna får jag ta och rusta upp lite senare också. Det var så längesen jag hade matte A och B, hah.