Bilder på lite berlocker jag skapat föreställande STFU (Shut The Fuck Up), en svala och en trattgrammofon. Jag ska skaffa mig specialpennor så att skapelserna kan få lite färg då det känns som att i alla fall trattgrammofonen kan behöva lite fler detaljer.


Sugen på att köpa dig en Edward Cullen-docka? Förvisso är den här dockan redan såld, men eBay letar upp andra förslag till dig. Det vinnande budet på denna dockan landade på US $2,950.00, en hel del alltså. Men en väldans fin docka det är det. HÄR hittar du auktionen.Hur många ansikten kan du hitta? (;

Idag har jag haft pysselkväll ihop med Em och vi skapade väldigt tjusiga hängen. Plast är ett himla roligt material. Jag är fast nu och kan inte sluta. Imorgon ska jag inhandla lite kedjor så att halsbanden kan bli klara :)

Idag har jag fotograferat lite grejer som ska läggas ut på Blop till you drop :) Jag har även kikar rundor på olika webbhotell. Det är svårt att välja eftersom det finns så många att välja bland. Någon av er läsare som vill tipsa om något bra? :)


Åhå, jag ska ta tag i hemsidekodandet igen. Domännamnet ska återupptas och anslutas till ett webbhotell. Jag har haft en paus på några år så nu är inspirationen och engagemanget större än någonsin! Snygga layouter och roliga scripts till bloggar ska jag börja med.


Ljudet av fiskmåsar betyder hav och frihet för mig.

Jag önskar att jag hade ett fräsigt efternamn, ett internationellt sådant. Jag skulle dock aldrig få för mig att byta - familjen är familjen.

Någon som har Twitter?

Vem vill inte ha en nypa glamour? Bara lite grand, för att sedan ta steget tillbaka in i skymundan och bara vara för sig själv. Jag gillar mig själv och trivs väldigt bra i mitt eget sällskap. Jag har vänner som super skallarna av sig här nere i Skåne. Är det glamour? Spriten? Är det glamour att komma in på ställen ens ålder egentligen inte tillåter? Att ständigt bli bjuden på alla möjliga sorters drinkar av killar väntar sig något i utbyte? Eller att ligga med kändisar för att sedan skryta om det? Nej, om det är definitionen av glamour så är jag inte intresserad längre. Lite nattamat, en skön säng med min älsklingskatt snarkandes vid fotändan. Det är min sorts glamour för tillfället, och jag är jäkligt nöjd med det.

Jag ska inte falla, inte igen. Det har gått tillräckligt med år nu.

Nattbloggande är tydligen den mesta öppna sorten, allra helst en lördagnatt som denna. Måhända att det är ett rörigt inlägg utan någon som helst korrekt styckeindelning, men det är himla skönt att få tankarna ur mig. Min blogg, min dagbok, min bäbis.

Jaghardamppåminmorstangentbordeftersommellanslagstangentenintefungerar. Fast jag kom på att det gick att lösa genom att kopiera ett tidigare skrivet mellanrum och klistra in varje gång jag ska ha det. Sjukt jobbigt dock. Nuorkarjagintegöradetmer,hah.JagsaknarmindatoriLund.

Hoppasnihållerpåmedenfräcklördag!Självharjagontihelakroppen..ensjukapågångantagligen><foto: trendypet

Hur söta är inte de här? Awe. Älskar deras färger och täckningar.

Det blev en lång morgon idag så nu ska jag ta och göra mig iordning. En tur på stan ska det bli!

Hittade en massa gamla inspelningar jag gjort. Det var länge sedan jag skrev en egen låt, hmm, får ta tag i det snart igen :) Här kommer en cover på en låt av Carla Bruni. Och ja, jag vet att jag var då och är fortfarande långt ifrån den bästa gitarrspelaren.. är bara självlärd ;b Till mitt försvar så var det knepiga ackord och första gången jag spelade genom låten, hah. Aja, hoppas ni gillar det eller i alla fall kan skratta lite åt det! ^^

Upd: Nähäpp, blogg.se ville inte fungera ihop med den sortens musikobjekt jag ville sätta in i inlägget. En nödlösning blev att nattavisan kommer att kunna spelas däääär borta (pekar mot menyn). Antingen försvinner den helt från menyn så småningom, eller så byter jag låt, eller så lägger jag till fler låtar. Det återstår att se helt enkelt. God natt!

Jag glömde förresten meddela att min hemsideguide, eller ja, designguide har kommit igång. Den absoluta grunden till CSS har jag börjat på här. Har ni frågor eller önskemål på vad jag ska skriva om så tveka skriv en kommentar. Själv föredrar jag ganska enkla layouter, men låt er inte luras av dem, jag kan massvis med html och css då jag har hållit på med hemsidor sedan jag var runt 12 år gammal, d.v.s. i 9 år ungefär :) Så fråga på!

För den som vill ta den snabba vägen ut så kommer det även dyka upp lite bloggdesigner för er som jag har skapat :)

Vad är CSS? Det är ett språk man använder för att styra utseendet på på t.ex. en blogg. CSS står för Cascading Style Sheets - också kallade stilmallar.


Det finns tre olika sätt att få in CSS på sin hemsida
 1. Man gör en extern stilmall som man styr all formatering av hemsidans alla sidor. Den externa stilmallen måste man ladda upp på hemsidan och sedan skriva följande på varje sida som ska innehålla formateringen:

  <HTML>
  <HEAD>
  <LINK rel=stylesheet href=style.css type="text/css">
  </HEAD>

  <BODY> ..</BODY>
  </HTML>

  Man kan skriva en stilmall i t.ex. Anteckningar - det behövs alltså inget avancerat program. Det viktiga är sedan att spara filen med filändelsen .css och inte t.ex. .txt som det blir i Anteckningar annars.
  Det går inte att ladda upp andra filer än bilder till sin blogg om man inte har ett webbhotell, men detta är redan fixat hos blogg.se. Det som heter style.css i koden ovan är detsamma som stilmallen hos blogg.se.

 2. Istället för att ha en extern fil kan man skriva in koden på varje sida. Det gör man på följande sätt:

  <HTML>
  <HEAD>
  <TITLE>Din titel på bloggen</TITLE>
  <STYLE type="text/css">
  <!--


  Här skriver du in de formateringar (attribut) du vill att bloggen ska ha. Jag kommer att gå igenom olika attribut lite senare :) Glöm inte att avsluta koden! Det gör du på följande sätt (Ett backslash, /, är det som avslutar en tag):

  -->
  </STYLE>

  </HEAD>
  </HTML>


  Skillnaden mot sättet ovan är att man med hjälp av detta kan skriva olika attribut på olika sidor istället för att alla sidor får samma formatering.

 3. Det tredje sättet är att man skriver css-koden direkt i tagen för det du vill ändra formatering på, alltså inte i tagen <HEAD> ...... </HEAD>. Hur det ser ut beror på vilka attribut man vill ha. Här är ett exempel där fonten och färgen ändras i ett speciellt stycke (tagen för ett stycke är <P>):

  Tagen innan formatering:
  <P>Här är den oformaterade texten.</P>

  Tagen efter formatering där Verdana är namnet på fonten och #000000 (svart) är färgen på texten:
  <P style="font-family:Verdana; color: #000000;">Här är den formaterade texten.</P>

  Det är alltså style="de attribut du vill ha" man skriver i de tags man vill ge en formatering.


Skriv gärna en kommentar om något är oklart eller om du har några andra frågor :)

Nu är mitt arkitektprov inlämnat. Det blev jobb med det till sista stunden, phew. Helt otroligt lättad är jag nu! Provet har varit en stor börda, hah. Eftersom det är superduperhemligt vilken som har gjort vilket prov så tänker jag inte publicera några bilder av det jag gjorde, inte än. Man vet ju aldrig vilka som snubblar in här ;)

Igår kom förresten mina prover från Everyday Minerals som jag skrev om här. Inte ens två veckor tog det att få hem dem från staterna! Det är dessutom jättesöta, små burkar. Jag har inte hunnit testa dem än med tanke på min hektiska onsdag, men det kommer nån slags recension när jag har gjort det :) Jag funderar faktiskt på att beställa hem ett gäng prover till.. det lockar ju med fler concealers och blushes :)


foto: losan

Nu ska jag baka mig en kladdkaka! Nom nom nom nom nom nom.....

Nu är de här söta hängena på väg hem till mig. Jag ser stor potential för dem ^^


foto: splatteredcanvas

Om du, precis som jag, gillar choklad så kan du skaffa dig en sån här härlig fickspegel. Tänk att ha choklad med dig vart du än går. Nom, nom. Ännu en fördel är att den är gjord av plast, alltså inget som sätter sig på kroppen.. inte för att det är nyttigare att äta plast, heh.


foton: juampi bonino

Bara för att han kommer från Lund, heh.

Fler pysselgrejer är på väg hem till mig nu. Jag måste köpa någon slags ask att förvara alla små pärlor och berlocker i, någon bra. Jag håller förresten på att skapa en hemsida där alla möjliga plagg och accessoarer kommer att säljas - nytt som gammalt - och ni läsare kommer även att få lägga in de plagg ni inte behöver eller använder längre. Plaggen ska väl komma till användning någonstans, eller hur? På den sidan kommer där att finnas en avdelning för mina pysselskapelser, vilket främst är armband men även halsband och örhängen. Adressen kommer jag att ge ut när det finns lite mer att titta på på sidan. Jag ska fota plagg och pyssla ihop armband för fullt den närmsta tiden alltså! (; Här får ni lite smakprov av vad som komma skall:

Ha en fortsatt bra påsk allihop! (:Med overheadpapper kan man skapa effekter.Det är inte jag som har skapat ovanstående projekt, utan några av mina kursare (:Foton från i somras. Jag minns inte var, men jag minns att jag njöt.

 är förlängd hockey som gör att programmet efter, d.v.s. det program jag vill se, utgår.


Louise säger: Mums filibaba!

Jag har haft en hemsk förmiddag. Dagen började med att mamma ringde och sa att skånekortet (ett kort som gör att man får åka all kollektivtrafik inom hela skåne hur mycket man vill) som jag lånat dagen innan inte låg i sitt fodral. Jag hade stoppat ner fodralet med kortet i mammas plånbok i det fack hon sagt att hon ville ha det. Jag förstod ingenting. Vart hade kortet tagit vägen? Sedan blev jag osäker på mig själv; var kortet verkligen i fodralet då jag stoppade ner det i hennes plånbok? Till saken hör att det där förbannade kortet kostar 1 500 kr i månaden eftersom hon har dessutom har förstaklass, inget jag vad sugen på att betala för ett nytt.
Så hela förmiddagen har jag spenderat på att vända ut och in på min väska, byxorna, jackan och till och med min tygkasse med skolgrejerna. Flera gånger om utan att det gjorde någon som helst nytta. Jag kunde inte hitta kortet någonstans.

Sedan ringde jag min mamma nu vid 12-tiden för att tala om att jag inte kan hitta kortet, och för att kontrollera med henne att hon är säker på att hon inte tappat det på tåget (jag hade lagt märke till att fodralet var trasig i ena änden så kortet kunde ha trillat ut). Jag sa även att jag borde märkt om kortet inte var i då jag stoppade det i hennes plånbok, fodralet är inte så kraftigt. Då hittade hon kortet bakom ett kvitto i fodralet. Helt sanslöst att hon inte känt det i det lilla, tunna fodralet. Jag hade ju gått och oroat mig hela förmiddagen att jag skulle behöva betala 1 500 kr för ett nytt som sagt. Phew. Skönt att det hittades.

Solen skiner och himlen är blå. Vindstilla hoppas jag också på.
Jag ska ut en sväng och fotografera. Kanske jag lär mig min kamera nåt mera.
Sekvensen till projektet för kursen måste bli klar. Deadlinen är om några få dar.
Alltså får skissblock och penna inte heller stanna hemma.

Hoppas ni får en fräck torsdag! (:


bild: rinaz.net

Nu har jag klickat hem prov-kitet från EveryDay Minerals. En vän är helt frälst i det märket så varför inte prova på när man kan få det gratis? ^^ Fraktkostnaden får jag förvisso står för med tanke på att det ska skickas över Atalanten, men $4.60 är helt okej. 3 stycken foundations, 1 blush/face color och 1 concealer är det jag får och jag känner mig som ett barn på julafton, ärligt talat.

Jag återkommer med resultat! (:


foto: smashmethodNånting måste komma ut till min kurs som jag kan visa under handledningen. En och en halv timme på en parkbänk i solen, som dessvärre försvann ganska snabbt. Att lite kladd på ett papper kan bli så kreativt. En sekvens bestående av 6 bilder. En av handledarna, den spanska, tycker jag ska använda mig mer av skuggteknik, men jag kan inte skuggteknik. Jag har aldrig haft någon föreläsning eller hjälp med hur det ska gå till. De ska fixa en sådan i framtiden, mjao, men vad hjälper det mig nu? Fler papper kommer det att bli. Öva. Practise makes perfect.

En kursare har lockat in mig på flytande tusch. Jag måste nog ta och införskaffa lite så att jag kan pyssla med det. Det, eller ProMarker-pennor som jag aldrig fått tummen ur att köpa just eftersom det finns så många färger, och att de kostar en hel del per penna så jag kan inte köpa så många färger :E


Finns det finare usb-minnen än det här? På eBay hittar man det, men de går dessvärre av på $100 för 4 gb.