Vad sägs om en smyckesskål istället för en med frukt? Det finns så otroligt mycket vackert. Jag stirrar mig blind.


TRANSLATION! How about a bowl of jewelry instead of one with fruit? There are so incredibly many beautiful things out there.


En mix and match av grejerna ovan ihop med en slapp fläta - mums! Om ni inte redan märkt det så är bloggdesignen, framförallt menyn, lite smått kaotisk just nu. Jag hamnade i tankar om att våren och sommaren snart är här nu när julen är över, hah. Vadå drömma sig bort? Anywho, nu ska jag ta och försöka drömma om sommaren på riktigt eftersom klockan hunnit bli mycket.


TRANSLATION! Mix and match the things above with a messy pony tail - yummie! If you haven't already noticed, my blog design, in particular the menu, is a bit messy at the moment to say the least. I started thinking about spring and summer soon being here since Christmas is over and got carried away, hah. Well, now I'll try to dream about summer for real since my bedtime has come and passed.


Väska i läderimitation med både handtag och axelrem från eBay, $28.99, fast pris (ej auktion).
Frakt till Sverige enligt säljaren: $16. Totalt runt 324 kr.VERSUS:
Väska i läderimitation med både handtag och axelrem från Chicy.se, 750 kr.
Frakt: 69 kr. Totalt 819 kr.


Kontenta:

Chicy.se tar lite väl höga priser.


Jag är inne på en rosa/lila sminkperiod. Denna ska testas imorgon när ansktet åker på! :)

Jag är toktrött, nästan lika trött som igår efter gymmet.. bortsett från att jag inte varit på gymmet idag. Med älsklingskatten i knäet blir det en lugnt kväll i tvsoffan med kanal 5. Inte kan man väl se Bridges Jones's Diary för många gånger? :)

Jag borstade inte håret efter duschen och nu ser jag ut som ett troll. Hår och korkskruvar överallt. Tyvärr har jag inget bildbevis att erbjuda er just nu, men det är nog tur att jag har tid hos min frisör imorgon.

Good nighties!

Nyligen läste jag till min stora sorg ut jPod av Douglas Coupland som var en mycket underhållande bok. Den innehöll massvis med datanördhumorskämt och jag skrattade ofta rakt ut. Ibland kom det sida efter sida fylld med enbart en massa kinesiska tecken, och ibland var det x antal sidor med text utan mellanrum (den biten var roligast vill jag minnas).

Hursomhelst, den boken har jag som sagt läst ut nu och istället har jag tagit tag i boken Flyga Drake av Khaled Hosseini. Än så länge har jag bara kommit några kapitel in i den men den verkar mycket lovande vill jag påstå.

Efter att ha jobbat till 19.00 och sedan varit på gymmet så får jag se hur mycket jag orkar läsa ikväll. Kroppen är helt mör och armarna lär inte orka hålla upp boken i vädret så länge precis :P

Läser ni någon bra bok för tillfället? :)

Blanc Tee SEK 1399, Acne - NELLY.COM
Blanc Tee SEK 1399, Acne - NELLY.COM


En sådan här under granen hade gjort mig mycket, mycket glad. Jag är helt knäsvag för färgen och dessutom ser den urmysig ut. Acne är en vän att lita på.

Jag kollar på ishockey (Malmö vs. AIK) och Malmö leder fetestort, 4-1, med endast 11 minuter kvar på 3e perioden. And as I'm writing this så är det ett stort slagge i tvrutan. Stor eloge till domarna som agerar bra. Det måste vara knepigt med alla närkamper, var gränsen går. Och nej, jag brukar inte titta så mycket på ishockey men det är ju alltid trevligt när det går bra xD Bajs, nu reducerade AIK till 4-2.

Snart ska jag kolla på reprisen av morgonens Luciafirande från Växjö domkyrka.

Upd: Det snöar ute! :D

När jag i förmiddags drog undan mina gardiner var det kondens på insidan av fönsterna och is ute på terassen - kylan har kommit till Malmö. Min vädervisande widget som jag har i dashboarden (har en Macbook) säger att det ska bli snö i veckan. Och jag kommer att jobba varje dag, åtta dagar i rad. Jul, jul, strålande jul. Jag har inte köpt några julklappar än. Min familj önskar sig inget. Vi köper det vi vill ha/behöver. Det blir knepigt att komma på nåt då. Samtidigt tycker jag själv att det är onödigt att köpa något "bara för sakens skull". Meningslösa grejer är meningslösa. Ära vare Gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden. Ska jag använda min konstnärliga ådra och skapa något? Förslag från er läsare tas mer än gärna emot! :)foton: flickr

En kropp rör sig genom luften, och påverkas av en luftmotståndskraft vars storlek kan skrivas |F|=bv^2, där v är kroppens fart genom luften. Om konstanten b uttrycks i SI-systemet, vilken eller vilka av enheterna uttrycks den i?


| F | = bv^2
b = ?

b = N / m^2/s^2
N = kg*m /s^2

b = (kgm /s^2) / (m^2/s^2)
b = (kgm * s^2) / (s^2 * m^2)
b = kgm / m^2

b = kg / m


Rätt svar och allt - inte illa pinkat av mig för att vara såhär dags på dygnet. God natt!

Click play, yes. Text finnes här för den som vill sjunga med.

Åhå, imorgon är jag ledig och jag har gitarren hos mig. Lyssnar genom en massa låtar som jag kan ta mig an efter några timmars sömn. Ska försöka ta mig ut och kika på lite juldags- och nyårsklänningar på stan, men dessa festligheter känns väldigt långt borta när det är 6-7 plusgrader ute. Knasväder.


Gloss lips
i färgen LA LA från Make Up Store, 145 kr. Lagom täckande på mina naturliga ganska röda/mörka läppar och får dem att kännas jättemjuka. Passar såväl till fest som vardag. Tuben gör det enkelt att bättra på om det behövs. Tumme upp!

Jag har kikat rundor på guldfynd.se en del under dagen och nyligen fann jag ett himla trevligt armband som såg ut att kunna fungera fint att bära om vardagarna. Klickade mig in på det och sedan såg jag att det gick loss på nära 10.000 kr (kampanjpris, ord.pris var 14.498 kr). Diamanter, jo jag tackar. En aning över min budget dock, hah.


bild från guldfynd.se

Det är lustigt att så många butiker tror att :- betyder kronor och utelämnar därför kr efter en summa. :- och ,- innebär bara att det inte är några ören i summan :P Ah well, jag låter min far störa sig på detta då det är han som läst ekonomi.

Jag svarade nyligen på ett inlägg på stylesearch som handlade om vilken ens favoritlåt of all time är. Min lista blev lång, otroligt lång. Sedan räknade jag hur många spellistor jag har i Spotify och hamnade på 23 stycken, hah. En lista för varje tillfälle och humör! Jag är så nöjd över min tjusiga sortering.

Nu sitter jag och njuter för fullt av låtarna jag placerat under "lugnisar" där bland annat Band of Horses - The End's Not Near, Bon Iver - Blindsided, David Gray - This Years Love, Kings of Convenience - Homesick, Paolo Nutini - Autumns, Ray LaMontagne - Can I Stay, Sia - Breathe Me, The Calling - Wherever You Will Go, The Weepies - World Spins Madly On, Tyler Hilton - Picture Perfect och Our Time av densamme (i.e. Tyler Hilton) befinner sig.

Oj, nu blev det visst namedropping ändå trots att jag försökte begränsa mig.
Ah well, hope you like them! Gnighties på er denna decembernatt!