illustration: patrick moberg

Jag har fått ny styrka på mina linser. Idag är första dagen jag testar dem och det är som att se världen med nya ögon. Hoppas nu att jag slipper huvudvärken.

Imorgon ska jag hämta ut en sån här skönhet i stan helt gratis. De har precis fått in den i rosa så självklart blir det en sådan! ^^

bild på sony ericsson w595 peachy pink från semcblog

Nu har jag städat mitt boende och känner mig mycket stolt över det. Att dammsuga är jobbigt, hah. Alldeles strax ska jag och Em handla lite mat. Ikväll blir det stekt lax, klyftpotatis (hemmargjorda såklart), en smarrig sås och härlig sallad (: Antagligen kommer det att sättas på en film och ätas en massa russin (ja, russin är ruskigt gott!).

Jag har haft låten i min playlist ett bra tag, men har aldrig riktigt lyssnat på den. Nu däremot fastnade jag totalt. Att det dessutom är snuttar från Grey's Anatomy till musikvideon jag hittade gör inte saken sämre (;


Ingrid Michaelson - Overboard


bild från flickr.com


Denna typen av pärlor kan man bevisligen skapa ruskigt mycket häftiga grejer med. Billigt, snabbt och lätt! Nu blev jag inspirerad till att sitta och pyssla ett tag. (:



En sån här väska hade jag velat ha att ta med mig överallt i vår och sommar. Nom nom.




Bara för att det kommit fram att han läser här, och för att han befinner sig borta i New York och jobbar på obestämd tid, så får denna bild komma med bloggen, mwaha. Och jo P, bilden är vacker (:



Jag pratar tack och lov inte den sortens skånska som de gör i Trelleborgstrakten, hah.





Illustrationer av: David Downton



Tshirten haffade jag i största storleken. Jättesnygg oversize tillsammans med den tighta, gråa kjolen! Ger en sekreterarlook, fast en mjuk och bekväm sådan. Bootsen (som är mycket snyggare in real life) påminner mig väldigt mycket om Hope's Grace Boot, fast säljs för under 1/6 av det priset. Me like!

Text från i torsdags: Idag fick jag reda på min bonus på jobbet, och glad blev jag minst sagt. Till skillnad från gårdagens täta, och läskiga, dimma så bjöd denna torsdag på en del sol. Jag begav mig in till stan för att uträtta lite ärenden som jag samlat på mig för att jag inte ville ut när det var dåligt väder. Jag handlade nog lite mer än tänkt, men jag vet att jag kommer att använda det och jag kunde unna mig det med tanke på bonusen (; Utöver vad som finns med i kollaget ovan så köpte jag även ansiktsrengöring från Apoteket och ett sött silverhalsband med ett brev från Glitter's rea.

Det verkar finnas oändligt med sidor där man ska värva medlemmar och utföra erbjudanden för att tjäna ihop poäng som man sedan kan handla saker för. Många av sidorna är kassa, ärligt talat, och chansen att få mycket poäng är liten.


Med detta sagt så vill jag dock fastslå att gratisbio är det enda stället jag tycker fungerar. Det går faktiskt att tjäna ihop poäng där utan att behöva hålla på som en galning. Blir du medlem via deras hemsida, utan att bli värvad, så får du en startpott på 50 poäng. Om du däremot blir värvad så får du 75 poäng. Du samlar poäng genom värvningar, och sedan får du ytterligare 200 poäng när en medlem blir aktiv, d.v.s. har tjänat 100 egna poäng.

Du samlar även poäng genom shopping över internet, klick, reklam, samt uttnyttjande av erbjudanden. På deras sida finns det massvis med olika erbjudanden så det går alltid att hitta något/några som passar. Ett tips för att lyckas få ihop mycket poäng är att då du beställer något från internet, gör det genom gratisbio så får du delar av ordersumman tillbaka i poäng. Det blir nästan som en rabattkod på så sätt! : )

Vem gillar inte tävingar? Som om inte det räcker så kör gratisbio hela tiden med en mängd olika tävlingar varje månad där du har chans att vinna allt från en minidator, till presentkort på 500 kr att handla för på Nelly!

Vill du registrera dig på Gratisbio?
Klicka här så får du 50+25 extra poäng av mig.


Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en goodiebag!

Då var det dags att börja satsa mer på pluggandet inför högskoleprovet igen (jag borde ha börjat direkt efter provet i höstas egentligen). För tillfället blandar jag ordkunskap med kartläsning. Blev lite förvånad över hur kass jag var på kartläsningsdelen (och diagram av alla dess slag) sist, men med den tidspressen man har så kan det gå hur som helst.

Här har ni en ordsaga som en användare på hpguiden skrivit: http://hpguiden.se/Forums/viewtopic/t=4474.html Den är för lång för att kopiera in i bloggen, heh. Läs och njut, eller få huvudvärk av alla de komplicerade orden :P


Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en goodiebag!

Vad bra att jag lyckades timea (tajma?) min hemkomst till Lund för terminen (= en fet rullväska med mig från Malmö där jag bott under hela december månad i stort sett) med då min korridor bestämt sig för att ha städkväll, hah. Hursomhelst, det tog runt en halvtimme för oss att få här jäkligt tjusigt och rent. Det går fort när man hjälps åt :) Kommer det hit folk från de andra korridorerna så blir de alltid lika imponerade över hur fint vi har det, och det känns bra.

Jag har laddat över en bild, taget med mobilen, från provrummet på H&M så nu kan ni få se kjolen (fast bilden är lite kass, hah):
På bilden har jag kjol, linne och skinnjacka från H&M.

Kjolen kommer jag att använda mycket nu i vår tillsammans med min kommande skinnjacka, förutsatt att den passar. Hoppas, hoppas! En lagom stor svart, eller med svart band iaf, hatt ska jag försöka hitta, och en herrklocka i lagom storlek för mina klena handleder.


Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en goodiebag!


bild: h&m

Yay! En mc skinnjacka (skinnimitation) från H&M i storlek 36 kommer att skickas hem till mig i februari. Storleken var slut när jag idag skulle in och beställa den från deras hemsida, så jag klickade till en 38a i varukorgen. När jag sedan gick till kassan så låg även 36an där och väntade på mig. Lyckligtvis hade jag "råkat" klicka den så långt för några dagar sen, hah. Turen är på min sida!


Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en goodiebag!




Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en goodiebag!

Arabisk te-expert?


Svar: Ali-can-te! (Alicante är en stad i Spanien).


Ordvitsen kommer från TV-programmet På Spåret och jag må ha varit rejält trött vid tillfället men jag höll på att skratta ihjäl mig när svaret avslöjades.


Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en goodiebag!

En tisha från melba är tillagd i min önskelista; bara lite över en månad tills jag fyller år! Tänk er den till äckligt tighta byxor, nitarmband, solglajjor och skor à la rockabilly. Meow.


Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en goodiebag!

Mitt under mitt jobbande idag dök värken i halsen och huvudet upp. Även jag har tydligen fallit offer för en förkylning, eller vad det kan tänkas bli för hemskhet med tiden.

Igår shoppade jag loss på 4 enfärgade linnen i olika modeller (2 st tighta, 1 med spets, och 1 oversized) och en svart kjol som är tight på precis rätt ställe i midjan. Akta kurvig figur även jag kan skaffa mig med hjälp av den kjolen, hah. Bild på kläderna får det bli när jag återvänder hem till Lund igen imorn eller på måndag. När jag ska jobba brukar jag nämligen åka till Malmö kvällen innan så att jag slipper gå upp så tidigt på morgonen för att ta bussen till jobbet. Det är ju härligt att sova! (;

De två kurser jag ska läsa nu under vårterminen börjar inte förrän den 26e och 27e januari. Vad tusan ska jag göra fram tills dess? Jag har en känsla av att bloggen kommer att bli uppdaterad väldigt ofta iaf ^^


Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en goodiebag!

Jag har hittat en sida med en massa tjusiga grejer som jag blir sugen på att beställa. Men jag funderar lite över om det fortfarande är värt det efter diverse avgifter, såsom frakt, moms och tull. Hmm, hmm.. Dessutom måste jag i så fall beställa rätt mycket därifrån. Det är väl för att de ska kunna hålla så låga priser som de har.
Vad tycker ni? Någon som är intresserad av att köpa av mig sen eftersom jag måste beställa två av varje plagg jag tar? Känns lite onödigt att ha dubletter :P Å andra sidan lär det gå att sälja på Tradera; allt möjligt skräp kan ju säljas där, hah!


Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en goodiebag!


Bild från KnightCat

Såhär hade jag gärna varit klädd idag. Man kan aldrig få för mycket svarta kläder och accessoarer känns det som.


Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en goodiebag!

Idag begav jag mig in på Lunarstorm (hah!). Där fann jag många gamla bilder på mig. Mycket minnen, indeed. Jag bjuder på detta! :B Jag är 20, snart 21, år gammal nu så bilderna är ju x antal år gamla, hah.


Jag tog steget och färgade håret svart från mellanblont! Jag var liten och webbkameror var bland det häftigaste som fanns.


Jag lyssnade på metal och Håkan Hellström. Bra kombination...


Piercade mig! Denna frisyren fick mycket beröm, och jag älskade den!


Sen blev jag "vanlig" igen, innan det dök upp en massa emokids (; Fortfarande mörkt hår dock.


Glöm inte bort min tävling där du kan vinna en goodiebag!


En helt vanlig vinterdag med cykelavstånd utanför Malmö stad.

Jag vet inte vad tusan jag gör vaken såhär dags när jag ska upp vid 09.00 imorgon (idag) för att trixa med diverse grejer. Föll för denna fantastiska tjejen gjorde jag i vilket fall som helst, och min gitarr som står i Lund saknar jag ännu mer nu än vad jag gjorde bara för några minuter sedan.



Det var längesen jag skrev på en egen låt nu. Det ska definitivt tas upp igen när jag återvänder till Lund för terminen. God natt!


Jag gillar också att vara med i tävlingar och denna ville jag inte missa. På bilden ser ni vad man kan vinna. Jag håller mina tummar!

Att titta på sport är ingenting för mig; jag lever mig in i det för mycket. Jag hade en uppesittarkväll (natt) för att se klart på JVM i ishockey där Sverige mötte Kanada. Jag kan tänka mig att jag svor en hel del på domarna, men vad hjälper det egentligen, hah? Dock tycker jag inte det är fair play att köra över Sveriges målvakt utan att bli utvisad, och att istället en svensk åkare blev det! Helt skumma domarbeslut om och om igen genom hela matchen. Visst, Sverige spelade inte så bra som de kunnat, men hur lätt är det att behålla sin spirit när kanadensarna buar för fulla muggar där uppe från läktarna, och domarna som sagt tydligt är emot en p.g.a. feghet att bli illa omtyckta av kanadensarna (som i stort sett styr över det mesta som har med ishockey att göra).

Se här vad SVD skriver:
"Fyra gånger blev Brynäsmålvakten Jacob Markström ordentligt överkörd av kanadensiska spelare; domarna agerade bara en gång.

Backen Victor Hedman, som reagerade på den första överkörningen och gav den värste syndaren Angelo Esposito några välförtjänta smällar, var upprörd:

– Före turneringen snackade alla om att målvakten var helig; körde man på honom skulle det bli två minuter direkt. Jag undrar vilken regelbok de här domarna dömer efter, sade Hedman till SVT.

Hedman, från Modo, blev sedan själv nedslagen av en klubba upp i ansiktet. Evander Kane kom undan utan utvisning.

Det blev naturligtvis en dubbel smäll för svenskarna, både i målprotokollet och i psyket, när just Angelo Esposito fick göra det kanadensiska 2-0-målet bara en minut efter att han kört över Markström med en bentackling som i vilket annat land som helst skulle ha medfört utvisning och kanske ett par matchers avstängning."

Jisses, nej, att titta på sport är som sagt inget för mig. Nu blir det dusch, sen frukost, och sen en sväng till havet med tjocka vinterkläder på! Hur spenderar ni er tisdag, och tillika trettondag?


Idag hade jag äntligen tid att gå lite på stan och försöka fynda lite. Det blev en massa jackletande. Varmt var det att prova vinterjacka efter vinterjacka. Till sist blev det en lång, svart Fjällrävenjacka. Förvisso inte på någon rea, men jag tror inte att Fjällräven reas ut någon gång precis. Hursomhelst så kommer jag säkerligen att använda denna jacka. Helt tosigt lätt och bekväm är den, förhoppningsvis även tillräckligt varm för de vintrarna vi har här i skåne.

Reafyndet jag gjorde var ett par Acnejeans. Mitt första par faktiskt. Har tyckt de varit knepiga i storlekarna innan, men dessa var som gjorda för mig, och 60% rabatt är allt annat än fy skam ;) De kommer att bli hur snygga som helst till våren när lite ljusare plagg åker på igen.

Den här tjusiga färgen är det på jeansen. Bild lånad av Linn Gustavsson.

Ett nytt år innebär en ny layout. Jag tror att jag har fastnat i "layoutträsket" igen; jag älskar att göra layouter. Någon som vill ha hjälp med sin kanske? xD Kanske ska starta en liten affärsidé av det, hah. Mjanja, får se hur det blir.

Jag är mätt. Nyss har vi i familjen ätit tårta och firat min storebror i efterskott. Han fyllde år den 31e dec, men då var vi alla upptagna på annat håll.

Nyår för mig innebar att jag åkte hem till orten där jag växte upp dit jag var bjuden på trerätters och partyparty. Det var rysligt kallt, men himlen var underbart klar och fin. Jag mötte flera av mina gamla klasskompisar och många andra gamla bekanta. Det hela var mycket, mycket trevligt. En lokal var hyrd och jisses vad den blev full med härligt folk lagom till tolvslaget. Skumpa och fyrverkerier. Det kunde ha gått illa till, men vi klarade oss, lyckligtvis. Jag är glad över att sista dagen på år 2008 blev en väldigt bra sådan. Hur hade ni det? :)