/ I love music, 99 kr, kitsch.se / blingbling, 149 kr, kitsch.se /

Idag var jag en vända hemma i Lund, dels för att kolla posten och dels för att ladda över lite serier från PC'n. Jag hade på mig ett par skor kräver att jag sitter ner för att få på mig dem så när jag skulle tillbaka till Malmö fick jag sätta mig ute vid korridorens matbord. När jag sedan står i princip utanför lägenheten inser jag att nycklarna inte ligger i väskan. Först förstår jag ingenting, sedan blir jag rädd att jag tappat dem, men till sist inser jag att jag la dem på koridorens matbord när jag tog på mig skorna. Jag fick tag på min bror som helt fantastiskt nog bor i samma korridor som jag. Han hittade nycklarna på bordet och tog dem i sitt förvar. Imorgon beger jag mig till hans jobb för att hämta upp dem. Men hur lyckas man glömma nycklarna sådär? Hah. Skorna snodde nog allt mitt fokus.

Jag hade nämligen själv inte bara kunnat åka tillbaka och hämta upp dem eftersom dörren till korridoren har ett magnetlås som kräver en viss nyckel och livet i korridoren är näst intill obefintligt om sommaren (ingen där att släppa in mig).

Slutet gott, allting gott!


Kvällens film: The Lake House (går på TV3).
Kvällens mums: Våfflor och Keanu Reeves.


Såhär var jag klädd när jag tog en promenad ute vid dockan. Det var kallare än jag trodde ute så en jacka åkte på direkt när jag kommit utanför dörren.

Har suttit och redigerat lite foton från Kretaresan, men nu är det dags för en paus - min mage kurrar satan! Här är de jag redigerat hittills, och såklart med tjusiga bildtexter:


Klockan 9 på måndagmorgonen blev vi upplockade av reseledaren Rasmus av en buss som skulle ta oss till Kissamos. Därefter tog en båt oss ut till lagunen Balos. Vi simmade de 200 m från båten in till land med vågor som gjorde motstånd. Det var helt fantastiskt där, turkost vatten och klarblå himmel! Thailand kan slänga sig i väggen! (;


Efter att ha fått spendera någon timme i lagunen tog båten oss till ön Gramvousa. För att komma upp till det gamla fortet med häpnadsväckande utsikt var vi tvugna att ta oss uppför en gigantisk trappa (vissa trappsteg var nog en halvmeter höga och där var en massa lössten) till 137 meters höjd. Detta var mitt på dagen då solen gassade som mest. Jag kände mig stekt!


På tisdagen hyrde vi bil (trots att vi var för unga, heh) och bestämde oss för att köra över bergen till den södra delen av Kreta. Denna färd visade sig verkligen vara ett minne för livet. Galet farligt, galet roligt, och galet fantastisk utsikt!


Ungefär såhär såg vägrenen ut - inga räcken här inte. Om det skulle vara så illa att vi missat vägen i någon utav alla u-svängarna upp eller ner för bergen så hade det resulterat i ett brant stup.


Vi stannade vid vandringsstället som skulle ta oss till Samariaravinen (det ska vara Europas längsta ravin). Men att vandra 16,7 km mitt på dagen var kanske inte så smart, efter en bit gav vi upp. Smart att vandringen var utför, så när vi vände om var det en massa vandring uppåt! Lite sleten efter det, ja :) Därefter körde vi till den lilla byn Sougia. Två hotell, en restaurang och en liten livsmedelsbutik var det vi fann där. Och havet så klart! Skillnaden på stranden här var stor till den vi vant oss vid på norra delen av Kreta. Här var det småsten (2-5 cm i diameter) och även bottnen i havet var stenigt. Jag fastnade i havet en stund för det var så vackert med berg på båda sidor om sig! Rekommenderar er verkligen att bege er hit om ni har vägarna förbi ;)


På vägen tillbaka till vår del av Kreta räknade vi åtskilliga getter, en massa katter, 4 hundar och 2 grisar.


To be continued...


Ska piercingen stanna eller försvinna?

Bilden är några år gammal, numera har jag blont hår, men det var allt som fanns på den datorn jag befinner mig vid nu. Oftast har jag inte i ring utan en labret eftersom den inte är ivägen när man äter och framförallt dricker :b Men piercingen har sin charm, enligt mig, och jag har fått många positiva kommentarer om den genom åren så jag kan inte låta bli att vela - ska den stanna eller försvinna?

Världens första fotografi, "View from the Window at Le Gras", taget och framkallat av franske Joseph Nicéphore Niépce runt år 1826. Lite lagom grynigt, eller hur? Men tänk vad gammalt fotografiet är!Och det äldsta kända färgfotografiet, taget av Louis Ducos du Hauron, är från år 1872.

Källa: worldisround


Nu ska jag ut och leta nya glasögonbågar. Wish me good luck!

Upd:
Det lutar mot ett par Paul Frank-plastisar, men jag har ett par Burberry för hemlån som jag också gillar mycket :) Det här med glasögon är inte lätt alltså ;b Får kanske satsa på Specsavers så man får två par, hehe.


bild: daemonstv

En vacker bild från en vacker serie. Lite abstinens har jag nog allt. Det är alldeles för länge sedan jag såg ett One Tree Hill-avsnitt nu. Alldeles för länge sedan.

Jag håller på med ett designbyte av bloggen så under ett tag nu kan det se lite knasigt ut här och var.

Såhär har det sett ut fram tills nu:Upd: Jäklar, menysystemet jag sysslar med visade sig inte vara att leka med. Det känns i alla fall lite bra att jag fått halva till att fungera efter en halv dags fufflande med det, hah :bOkej, en trubbig penna och en femminutare är kanske inte det mest ultimata när man ritar, allt blir snett och dant, men det kunde ha blivit värre X)

Nu har jag äntligen skaffat mig ett silikonfodral till min iPod nano! Detta svarta är på väg hem till mig, men jag kommer nog att skaffa det i fler färger sen :)

Märkte förresten att Kenza har hamnat nere på Kreta nu. Avbyte för mig och mina tjejkompisar, heh (;

Jag är hemma från Kreta och jag är riktigt, riktigt trött. Hemfärden började 04.10 inatt enligt lokal (en timme före där så 03.10 enligt svensk tid) med buss till Chania flygplats. Väntetid på flygplatsen och ett försenat flygplan, igen. När planet väl avgick var klockan 07.00. Jag hade planerat att få min sömn under flygturen, men icke, bakom mig satt ett par med en liten flicka som envisades med att skrika och sparka i min stol. Gäsp. Väl hemma i Sverige igen så var det en timmes bilfärd att komma hem till mina vänner igen och hämta lite grejer, och sedan ytterligare en timme med tåg hem till Malmö. Mycket åkande på en rätt så tom och trött mage = illamående.

Jag är himla glad att hemfärden är över, hah. Nu ska jag tanka över bilder, äta middag och sovasovasova!

Jag är uppe sent nu, men jag är uppspelt, nervös och förväntansfull; allt på en och samma gång. Kretaresan talar jag om såklart (lite tjatigt nu kanske). Nästa gång ska banne mig Lave också med; hennes studier får vänta på hyllan. Ett packningsproblem har dykt upp. Svarta kläder är inte så bra i soligaste solen, och min garderob består mestadels utav svarta plagg, eller ja, mörka och höstiga i alla fall. Jag gillar hösten. Inte för att jag inte gillar sommaren, don't get me wrong. Och vintern gillar jag den med. Barnvintrarna med mängder av snö, även här nere i skåne. Det jag vill ha sagt är nog att jag inte passar i färgglada historier. Vitt, lite randigt, lite blommigt, svart (det går inte att undvika det), marinblått och jeanstyg (långbyxor utifallatt, kjol & shorts). Nåt sånt där blir det i resväskan. Jag har förresten en ganska färgglad bikini som jag trivs bra i. Se där. Kanske är colours the new black after all.

Rädd blev jag när jag upptäckte att mina Håkan-filer (de jag själv fotat/filmat på Håkan Hellström) inte var att finnas någonstans på macen. Hade de stupat i samband med att hd'n fick fnatt förra året? En orolig Louise skickade sms till S och undrade om hon möjligtvis hade kvar de filer vi lyckats rädda över till hennes dator, och det hade hon. Underbara S. Däremot minns jag inte vilka filer det är jag dagit över till hennes dator, hah. Håkan-filerna hittade jag på PC'n när jag kommit till Lund, vilket innebar att jag blev sittandes med filmsnuttarna istället för att fokusera på packandet. Härliga, härliga filmsnuttar från en sen sommarkväll i Helsingborg. Nu kan jag ha Håkan hos mig, precis när som, och det är lika bra varje gång.

Jag har sjungit mycket på sista tiden. Det känns som att det går bra nu.

God natt raringar!


bild: subway.co.uk

Chicken teriyaki med sweet onionsås. Och en double chocolate chip cookie efteråt såklart. Massa mums!

Det är många som kommenterar och undrar om jag kan göra bland annat bloggdesigner och headers till dem, och visst kan jag göra det. Läs detta inlägget för närmre instruktioner. I regel gör jag inget gratis med tanke på att jag lägger ner mycket tid för att uppfylla dina önskemål, men gäller det bara en liten grej så kan det räcka med en länkning till min blogg.

Nu ska jag försöka börja packa; det är lika bra att börja med det tidigt. Jisses, vad svårt det känns att välja ut vad som ska få följa med till Kreta. Resväskan rymmer dessvärre inte hur mycket som helst och det finns en maxvikt för flygresan. Hmm, hmm..

Hur fint är inte det här, att vara Charlie Shulmans pappa?

Jag njuter av att solen inte visar sig idag utan att det är molnen som gör det istället. Lite svalka innan Kreta för där kommer det bli tokvarmt, jisses!
Idag tar jag det lugnt; det är ju trots allt första dagen av min semester. Ska nog köra ut en bit från stan med kisen och låta honom lufta sig lite mer. Det är lite knepigt med sådant när man bor i lägenhet mitt i stan. Därefter har jag inget planerat. Jag kommer nog att fundera över vad som ska packas med till Kreta, skriva en packningslista och sådär så att inget missas.

Vad ska ni hitta på idag? :)

Nu har min ledighet börjat och ni anar inte hur skönt det är! Igår, medan jag var på jobbet, bokades en resa till Kreta. På onsdag åker jag hem till vännerna och tidigt på torsdag morgon beger vi oss iväg till flygplatsen.

Jag har aldrig varit på Kreta innan så är det någon som har tips om vad som inte får missas i närheten av Chania? :)
foton: west-crete.com