Jag gillar verkligen Kings of Leon och har gjort det sedan första gången jag hörde dem (det var ett bra tag seda ärligt talat). Roligt att fler har fått upp ögonen för dem nu. Hursomhelst, jag gillar även Tyler Hiltons raspiga röst. Hur glad tror ni inte att jag var när jag fann detta klippet? Jo, jag var mycket, mycket glad. Detta blir 'dagens' nattavisa.
Leesa Leva är helt fantastisk med avarellfärger. Några såna där målningar på väggen hade inte suttit fel.

är att jag har för smala handleder för de klockor jag vill ha. Å andra sidan kan jag ha fräcka (och billiga) barnklockor, heh.

Hudvård är dyra historier och man blir lovad 'gröna ängar' överallt. Klart man vill tro på allt de säger, det handlar ju om ens hälsa och välmående. Jag blev rekommenderas produkter från Bioline av en hudspecialist när jag fick en ansiktsbehandling. Det visade sig att min mor blivit rekommenderad exakt samma produkter. Lite underligt. Jag började med att prova hennes så jag inte behövde öppna mina om det inte kändes bra. Tyvärr kändes det inte bra, inte bra alls. Jag fick fullt med knottror i hela ansiktet, knottror som gjorde ont. Speciellt vid ögonen dök de upp. Bara huden som behöver vänja sig vid de nya produkterna? Njee, irriterade knottror undviker jag gärna. Jag återgick till mina vanliga produkter från Apoteket och knottrorna har börjat försvinna nu. Så jag tänkte lämna tillbaka mina oöppnade produkter idag, men tji fick jag.. de tar vägrade ta emot det och så ville de att jag skulle visa knottrorna. Då måste jag alltså använda produkterna och genomlida knottrorna IGEN, nej tack. Jag skulle iallafall få byta ansiktscremen till någon annan creme, vad det nu är värt, det är fortfarande Bioline.

Nu är jag mer inne på märket Nimue, ett märke som en vän tipsat om. Jag var hos en hudspecialist idag för att prata lite mer om det, hur det fungerar o.s.v. Det kostar en hel del, men om det skulle vara något knasigt så får man lämna tillbaka, vilket ju inte ska behövas men det känns bra som en säkerhet efter min historia med Bioline på det andra stället. Jag fick även en massa prover på de produkter som skulle passa mig. Jag gillar prover. Det må låta dumt, men jag ser fram emot kvällen då jag får prova på det!Lite såhär känns det att vänta på att min sockerkaka ska bli klar. Snigelfart.

Det finns ett gäng attribut (egenskaper) man kan använda sig av för att bestämma hur texten ska se ut. Det fetmarkerade är attributet och de kursiva är de värden man kan använda sig av inuti attributet.

 • color - Bestämmer färg på texten. Färgen skriver man ut antingen som en hex-kod eller med standardnamnet på färgen. Det kommer att dyka upp en artikel om färger så småningom.
 • direction - Bestämmer textens riktning. ltr eller rtl, d.v.s. left to right eller right to left.
 • letter-spacing - Ökar eller minstar avståndet mellan bokstäver/tecken. normal ger ett normalt avstånd och en bredd (t.ex. 12px eller -0.5px) ökar eller minskar avståndet.
 • line-height - Bestämmer avståndet på höjden mellan texten vilket syns mer om du skrivit flera rader. normal ger ett normalt avstånd, ett nummer (t.ex. 1.4) multipliceras med textstorleken för att bestämma avståndet, höjd (t.ex. 14pt) bestämmer ett exakt avstånd, % (t.ex. 140%) bestämmer avståndet i procent av textstorleken.
 • text-align - Bestämmer var texten ska befinna sig någonstans. left (texten kommer till vänster. brukar vara det automatiskt även om man inte använder text-align), right (texten kommer till höger), center (texten blir centrerad), justify (avståndet justeras mellan varje ord så att varje rad börjar och slutar på samma ställe.
 • text-decoration - Dekorerar texten. none (så som 'normal' text ser ut), underline (ger en linje under texten), overline (ger en linje över texten), line-through (ger en linje genom texten), blink (får texten att blinka. Obs! Detta är väldigt irriterande för ens besökare så det rekommenderas ej. Det funkar inte i Internet Explorer).
 • text-indent - Indrag för texten från vänsterkanten/marginalen. längd (t.ex. 20px, 1cm eller -20px. 0px är det 'normala'), % (t.ex. 5%) bestämmer ett indrag i procent av bredden i det område texten är.
 • text-transform - Bestämmer över textens gemener och versaler (små och stora bokstäver). none är det 'normala', capitalize gör första bokstaven i varje ord till versal, uppercase gör alla bokstäver till versaler, lowercase gör alla bokstäver till gemener.
 • word-spacing - Bestämmer avståndet mellan ord. normal är det 'normala', längd (t.ex. 20px eller -20px) ökar eller minskar avståndet.

Exempel:
Jag har i exemplet valt att ge stycket (p) lite attribut. Röd färg på texten, endast versaler, ett ordavstånd på 25px och att texten är centrerad är summan av kardemumman.

p {
color: #FF0000;
text-transform: uppercase;
word-spacing: 25px;
text-align: center;
}

Såhär blir stycket


Det är väldigt viktigt att man efter attributet har kolon (:) och efter värdet semi-kolon (;) för att det ska fungera.


» Gå vidare till information om de grundattribut som används mest (typsnitt, storlek etc).

Bestäm typsnitt för hela bloggen
BODY  {  font-family:typsnitt;  } 
BODY talar om att det är för hela bloggens 'kropp' vi ska bestämma typsnittet.
font-family talar om att det är typsnittet vi ska bestämma.
typsnitt är där du ska skriva namnet på typsnittet du vill att bloggen ska ha. HÄR (länk, ankare?, till annan del av sidan där jag skriver och visar de olika, vanliga typsnitten) kan du se vilka som är att föredra så att alla ser samma typsnitt som du.

Attribut för text
font-weight - Bestämmer hur bred texten ska vara. Alternativen är från 100 till 900 där 400 är detsamma som 'normal' och 700 detsamma som 'bold' (fetstil).Ibland går det banne mig för långt. Lama, okej, men sen? Det är väl en fördel om man kan se vad det står i verifieringen?

Jag höll på att titta på det här:


och kom såklart till att tänka på det här (en intern grej från korridoren jag bor i, heh):


Nu ska jag se ett avsnitt till, minst. One Tree Hill är en av mina favoritserier. Detta är från säsong 2 och jag har sett början av säsong 6, men om någon det minst som piper om nåt som händer i de absolut nyaste avsnitten så lovar jag att jag inte tänker ansvara för mina handlingar, heh. Sov gott!

När man ska ändra färg, typsnitt, bakgrund, storlek och en massa annat så är tillvägagångssättet ganska snarlikt oavsett var och vad det är man ska ändra. Det handlar mest om att ändra på rätt ställe. Så för att hitta rätt i stilmallen kommer här nu en genomgång av vad de olika delarna i den står för. Jag går igenom delarna allteftersom de dyker upp i stilmallen.


#wrapper - Wrappern är det som omsluter menyn, headern och där inläggen kommer, d.v.s. hela bloggen (ej bakgrunden). Wrapper = hölje/omslag.
#header - Headern helt enkelt. Header = rubrik.
#side - Den del vid sidan av inläggen, oftast använd som meny. Här styr man t.ex. om den ska vara till höger eller vänster om inläggen.
#content - Delen där alla inläggen kommer. Content = innehåll.
#header a - Headerlänken som länkar till startsidan.

h1
- Om man har text istället för en bildheader (eller ovanpå den) så är det här man ändrar stilen för den texten.
h2 - Bloggbeskrivningen som dyker upp under headern.
h3 - Inläggsrubriker.

.navheader - Rubrikerna i menyn, såsom 'kategorier', 'senaste inläggen', 'sök'.
.nav - All text som förekommer i menyn som inte är rubriker eller länkar eftersom de har egna inställningar.
.nav ul - Den lista som länkarna i menyn kommer i. Här behöver man oftast inte bry sig om att ändra något.
.nav li - Samma som ovan.
.nav a - Länkarna i menyn, t.ex. de under 'senaste inläggen'.
.nav a:hover
- Hur länkarna ser ut när muspekaren är över dem.

.entrybody - Texten i inläggen. Entry = inlägg, body = kropp.
.entrymeta - Texten som är längst ner i inläggen där det bl.a. brukar stå 'kommentarer (0)', 'trackbacks (0)' och datumet för då nlägget skrevs.
.entrymeta a - Hur länkarna (kommentarer, trackbacks o.s.v.) längst ner i inläggen ska se ut.
.entrymeta a:hover - Hur länkarna längst ner i inläggen ska se ut när muspekaren är över dem.

.commentheader - Där det står 'Postat av: ...' bland kommentarerna.
.commenttext - Texten i själva kommentaren som någon skrivit.
.commentmeta - Texten längst ner i kommentaren där datum då kommentaret skrevs och URL brukar stå.
.commentmeta a - Länkar i texten längst ner i kommentaren, t.ex. URL-adressen.
.commentmeta a:hover - Hur länkarna ser ut när muspekaren är över dem.
.commentform
- Rutan som innehåller allt man ska fylla i för att skriva kommentar.

.separator - Linjen mellan varje inlägg.
.image - Bilder. Kanske du vill ha en border runt om bilderna?
.thumbnail - Förminskade bilder som kommer upp större på skärmen när man klickar på dem.
form - Rutan för sökfunktionen i bloggen.
#profile - Profilen, din personliga beskrivning. Brukar vara överst i menyn.


Du märker säkert att det finns en hel del andra grejer i din stilmall, men de jag nämnt är de man oftast brukar ändra. Skulle du ändå vilja veta vad något av det andra innebär så kontakta mig, louise(at)losan.se.

Är det några konstigheter i mina förklaringar så säg gärna till. Jag vill ju att det ska vara lättförstått.


Supertight kjol ursprungligen från Monki. Fynd från Tradera!

Igår var jag i Landskrona och åt massvis med god mat i trevligt sällskap. Mobilen fick åka fram och agera kamera; därav den dåliga kvaliteten då jag ville att bilden skulle bli 'stor'. Hela jag fick inte vara med heller, men det är i alla fall en liten del av mig och det är ju bättre än inget (;

Nu ska jag bege mig till TV-soffan och titta på Filip & Fredrik. Hur ser er kväll ut?


Eskil är en smart en; han vet var både mat och leksaker finns någonstans. Fotograferat av mig.


Denna sida är inte klar än så därför är det tomt här. Jag bygger, trixar och fixar så spana in igen lite senare! (:

Vill du ha en mer personlig design till din blogg än de stilmallar som finns att välja bland? Jag gör bloggdesigns till blogg.se och webblogg.se för 100 kr och uppåt. Priset beror på hur avancerad din design ska vara och mycket tid den tar att skapa.

Om du vill ha en bloggdesign utav mig skickar du ett mail till mig på: bloggdesign [at] losan.se

I det mailet skriver du (kopiera och klistra in i mailet):
 • Vilken prisklass du tänker dig designen i. Billigare = ganska enkel design, och dyrare = mer avancerad design.
 • Vilka färger du gillar (här finns färgkarta), om de ska vara ljusa eller mörka, eller vilket tema du vill ha.
 • Vad du vill att det ska stå i headern (bilden längst upp).
 • Om du vill ha några egna bilder så bifoga dem och skriv var du vill att de ska vara någonstans, t.ex. i headern.
 • Om du vill ha menyn till höger eller vänster, eller kanske en på vardera sida.
 • Om du vill ha några specialgrejer i menyn, t.ex. personlig text, klocka, musikspelare, google translate, extra bilder, personlig bloglovinikon, eller om du vill behålla de specialsaker du redan har.
 • Övriga önskemål, t.ex. mouseover-effekt på bilder.
Alternativt om du vill att jag ska hitta på allt till dig =)

Obs! Jag gör INGA designer som påminner om den jag själv har!

Jag kommer sedan att skapa en design efter dina önskemål och när du sedan är nöjd skickar du din bloggadress och inloggningsuppgifter (så att jag kan lägga in designen till dig). Du kan byta lösenord om du inte vågar ge ut det, men tänk på att jag inte tjänar något på att förstöra för andra! Därefter överför du pengarna till mitt bankkonto och jag lägger in designen på blogg.se/webblogg.se åt dig.

Om du undrar över något mer, eller vill beställa en bloggdesign av mig så maila: bloggdesign [at] losan.se

"Alla känner vi till Heidi's otroligt snygga Balenciaga motorcycle bag. Nu kör jag igång en dubbel tävling, och denna gången kan ni vinna en likadan Balenciaga baby! Gjord av lammskinn med guld detaljer är denna väska värd runt 10.000 kr!" Tävlingen är hos Allt om the hills och för att vara med i tävlingen trycker ni här för att komma till inlägget! Jag håller tummarna för det hade verkligen inte varit fel att vinna! :D


kate winslet, elle magazine

Vinden har blivit till storm och regnet piskar våldsamt mot fönsterrutorna. Det kommer ljud utifrån som påminner om glas eller porslin som går i kras. Tur att jag har persiennerna nerdragna - jag vill inte se det elaka ovädret. En meter är det till min säng med ett fluffigt täckte och en ullig filt; tänk att få krypa ner under det - ja, det ska jag snart göra. God natt!


kjol - natural vintage, t-shirt - forever21, flats - marc by marc jacobs,
halsband - french heart, handväska - rokit, kamera - yashica electro 35.

Dessa lät jag bli att buda hem från Tradera idag. Fy tusan vad sugna fingrarna var på att trycka. Men nej, jag vet inte om de hade passat och då är pengarna bättre att spara till en skinnväska jag vill ha. Skinnet ser ruskigt mjukt och skönt ut dock. Äsch, jag är stolt över mig själv! Inget beroende här inte, hah. Svårmatchade färger om något. Kommer man på negativa grejer så blir det lättare att avstå (;


Idag har jag gjort en massa på blogglayouten som ni kanske märker. Menyn här ovanför är fortfarande under uppbyggnad (håller på att fixa till det bättre med kategorierna) så det är därför den kan fungera lite knasigt ett tag framöver.

Vad tycker ni om layouten? :)

Idag är jag på humör för kollage så det kommer nog dyka upp en del. I hope you don't mind (;


hatt - eugenia kim, bustier - antipodium, halsband - betsey johnson, guldring - miss selfridge, hjärtformade örhängen - tarina tarantino, bälte - topshop, väska - louis vuitton, kjol - hellcatpunks, skor - roger vivier, solglasögon - fred flare.Jag tävlar hos Tyra http://blogg.veckorevyn.com/tyras om en goodiebag. För att komma direkt till tävlingen så klicka HÄR. Tävlingen avslutas 7 maj, d.v.s. senare idag!

Jag vaknade upp med en täppt näsa och sveda i halsen. Utanför blåser det storm och det är ganska läskigt när man bor på sjätte våningen. Blomkrukorna utepå altanen välter och utemöblerna åkte nyligen förbi ett fönster. Jag befinner mig inomhus i en fåtölj med katten i knäet. Snart även en kopp varm choklad.

Igår gick ljuset upp för mig om hur Apples GarageBand fungerar; jag har inte riktigt brytt mig om det innan, men det visade sig vara hur fantastiskt som helst! Det är skoj att skapa egna låtar.

Usch, nu åkte möblerna åt andra hållet. Vinden ska avta, har pappa sagt. Jag längtar.