Powered by Polyvore


Jag har valt ut lite grejer till den här editorn där ni kan bygga ihop egna outfits! Vem bygger ihop snyggast höst/vinteroutfit? :}


marc by marc jacobs, noir jewelry, monsoon.co.uk, net-a-porter.com, rachel roy,
oaknyc, barneys, avalaya, mrsh.se, luisaviaroma.com, harvey nichols, modcloth

Ringar kan man aldrig få för många utav eftersom det finns alla möjliga utföranden - olika för olika tillfällen. Kärlek och vigselringar i mitten av hopkoket. Djur, nitar, ja.. ni ser själva. Jag äger dessvärre inte de här ovan så det är snarare ett tillfälle att droola. Om ni fått välja en ring, vilken hade ni valt då?

THE CITY WEEKEND BREAK, farligt. Nåväl, solen har ändå gömt sig bakom molnen nu :E

Det spelas så hög musik utifrån nu att bordet jag sitter vid vibrerar. Alla fönster är dessutom stängda. Jag HATAR basljud. Allt man hör är tung bas som dunkar. För ett tag sen hade vi 75 decibel INOMHUS. Och utanför är det 110 decibel typ 7h i sträck nonstop. Inte bra för psyket det här. Jag måste finna mig nytt boende. Någon som har en etta i Helsingborg att hyra ut? :b


don't mind the big bloooop på spegeln, eller bootsen som inte riktigt passar till detta :]

Jag fattar inte hur det är tänkt att folk ska kunna ha denna långklänning/maxiklänning från H&M på sig. Allt var egentligen perfa, bortsett från en "liten" grej, ÄRMARNA! Så sjukt tight att jag vet inte vad, och jag har ändå väldigt klena armar :S Provade även storleken större men då blev bara själva klänningen bredare, icke ärmarna. Helt sjukt!

Det är dock nästan så jag funderar på att köpa den och klippa av ärmarna, hur bra det nu kommer att bli... Eller prova genom alla i denna storlek jag kommer över och hoppas (HOPPAS!) att någon skiljer sig från mängden och har lite mer tyg i ärmarna.

Ja, OJ, vilket i-landsproblem!

Jag lyckades minsann skaffa mig en invite till LookBook! Himla najs!

Nu bär det av till gymmet! Smell ya laterz!

Klicka på länkarna under varje avsnitt för att komma rätt. Observera att designhjälpen är anpassad till blogg.se.
Om du har designfrågor som inte besvaras här, kontakta mig på designhjalp@losan.se. Jag tar även gärna emot önskemål på vad jag ska skriva om. Som ni kanske märker är den under ständig uppbyggnad och än så länge är det dessvärre inte så mycket jag har skrivit om, men ni ser iaf vad som komma skall.


Grunder
» Vad är CSS?
» Vad är kodmall?
» Genomgång av stilmallen
» HTML i korta drag

Text & typsnitt
» Text & typsnitt
» Ändra färg på text
» Ändra storlek på text
» Ändra typsnitt på text
» Övriga attribut för text

Bakgrund & bilder
» Använd en bakgrundsbild på bloggen
» Byt bakgrundsfärg på bloggen
» Byt bakgrundsfärg i menyn
» Skapa en egen header

Länkar
» Effekter då muspekaren är över textlänk - t ex byt textfärg, bakgrundsfärg, storlek, typsnitt
» Öppna länkar i nytt fönster - så att din blogg inte lämnas när du länkar någon annan

Inlägg
» Lägg till bilder där tid och datum visas
» Linje/bild mellan inläggen
» Låt läsarna betygsätta dina inlägg
» Ändra utseende på inläggstexten
» Ändra utseende på inläggsrubriken

Övrigt
» Formulär
» Länk för att lägga till din blogg som bokmärke/bookmark
» Tabeller


Först och främst vill jag ha sagt att det är betydligt enklare att använda sig utav stylesheets, d.v.s. css, istället för att meka med <font>Text</font> på varje sida. Det blir lätt bara trassligt och till sist stämmer inget av koden (det gäller att ha tungan rätt i mun när det gäller det här). Jag har även läst att <font> planeras att så småningom försvinna ur html, hur pass tillförlitligt detta nu är. Tolka mig inte fel nu, jag använder mig själva ganska mycket utav denna tag.

Eftersom man på blogg.se har en stilmall (style.css) att ändra i kommer följande text att handla om hur man ändrar stil på text i den stilmallen.

 • color - Bestämmer färg på texten. Färgen skriver man ut antingen som en hex-kod eller med standardnamnet på färgen. Det kommer att dyka upp en artikel om färger så småningom.

  Exempel på hur det skrivs:

  .entrybody {
  color: black;
  }


  Har ni läst min genomgång av stilmallen så vet ni att .entrybody är texten i inläggen.


 • font-size - Textstorlek. Man kan välja från 1 (minsta) till 7 (största). Standardstorleken är 3. Det finns även andra storleksenheter man kan använda sig av, pt (points), px (pixlar), em (ems) och % (procent). Med alla de sistnämnda enheterna har man mer valmöjligheter eftersom dessa inte begränsas av 7 alternativ utan man kan välja i princip vilken storlek som helst.

  Här kommer en jämförelse med de vanligaste storlekarna (enligt vad jag stött på) för att se hur de olika enheterna förhåller sig till varandra:  Dessvärre är detta inget som är helt tillförlitligt, utan hur stor texten är kan variera lite beroende på vilken dator och browser/webbläsare som läsaren använder.

  Exempel på hur det skrivs:

  .entrybody {
  font-size: 10 pt;
  } • font-family (kallas i html för font-face) - Bestämmer vilket typsnitt/teckensnitt/font som kommer att användas i texten innanför font-tagen. För din egen del funkar det med vilket typsnitt du än har installerat på datorn, men tänk på att de som läser din blogg/hemsida inte ser det på samma sätt om de själva inte har samma typsnitt på sin dator. Har de inte det så är det standardfonten Times New Roman de ser texten i.

  Ett alternativ är att välja några stycken liknande, utifall att läsaren inte har det huvudsakliga typsnittet, så har du ändå kontroll över vilket typsnitt som visas. Det görs på följande sätt:

  .entrybody {
  font-family: Bookman Old Style, Book Antiqua, Garamond;
  }


  Där Bookman Old Style är den font som helst ska visas, i andra hand Book Antiqua, och i tredje hand Garamond. Vill du bara att ett typsnitt ska användas och inga alternativa, skriver du bara ett namn.


  Jämförelse med hur det ser ut om man bara vill ändra en viss text i en kodmall (ska ej användas i stilmallen!):

  <font face="Bookman Old Style, Book Antiqua, Garamond
  ">Text här</font>


  De vanliga typsnitten som i stort sett finns på alla datorer, pc som mac, är följande:
  Notera att namnen ibland skiljer sig lite mellan mac och pc. Pc-namn står först, därefter mac-namn och sist namnet på "familjen" om typsnittet tillhör (i en familj tillhör liknande fonts).  Obs!
  Symboliska typsnitt visas bara i Internet Explorer, i andra webbläsare visas substitut. Fast typsnittet Symbol funkar i Opera och Webdings i Safari.

  Här hittar ni en lång och trevlig lista med typsnittet som finns i OS X (Mac).

  Lista med typsnittet som finns för de som har Windows (PC).


  Om ni vill veta mer om de olika typsnittsfamiljerna:
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_typefaces» Gå vidare till information om övriga attribut.


Bara för att de är så otroligt charmiga! Youtube kryllar utav klipp med kaninerna från Rayman Raving Rabbids så det finns mer att hämta om ni gillar dessa två :)

Mitt hår är uppsatt till ett skatbo men vem bryr sig? Nu drar jag till Falsterbo och chillar på stranden lite!

Hittade några nya, trevliga sajter idag som jag sedan fick som sponsorer till bloggen :]

 • Club4Beauty har trevliga parfymer till billigare priser än tax-free. Mumma.
 • Sochic har en massa lyxiga smycken där iaf jag kan spana rundor lääänge.
 • Herosms är en sida där man kan skicka 25 st gratis sms till sina vänner över hela världen varje dag. Är faktiskt enkelt och går snabbt att göra det (+ snålar med mobilräkningen)!

Tycker ni sidorna var lika fiffiga som jag? :]

Bajs, det regnar för fullt ute :C

Sista jobbardagen är fixad. Alla sakerna är tillbakalämnade. Ingen mer avancerad jobbtelefon. Jag måste finna mig någon egen. Ingen som är lika stor som X10'an, men inte heller lika liten som X10 mini (nära på omöjlig att skriva på, I promise you!). HTC Wildfire? Fast mjanja. Jag har ju min macbook så det ständiga surfandet är ändå ganska nära inpå.

Pryltokighet. Girighet. Det är inte så lätt. En ny systemkamera, en resa till U.S.A., en ny väska (en fin en), ny mobiltelefon, musikstudiogrejer, och så vidare . . . önskelistan kan göras lång. Egentligen har jag råd, men jag är snål. Om jag hade kunnat bestämma mig för en sak så hade det kanske funkat, men jag vet inte vad jag helst vill ha och därmed uteblir köpet. Snålaste alternativet såklart.

Hursomhaver, LEDIGHET FÖR BÖVELEN! Det firades med middag från Mackedonken och tummar som hölls (och hålls fortfarande) för att det ska bli en solig söndag. Lite måste bleka jag få steka. Nekar väderguden mig detta så får det väl bli till att leka med grafik och skriva på designguiden, samt lägga upp en massa billiga bloppisgrejer.

källa: google


Paolo Nutini i Sverigetröja. Lyssna på honom på t.ex. Spotify, en mer underbar röst får man leta efter. Rysningar. Kan lyssna på honom natten lång.. lite dumt eftersom jag ska jobba tidigt imorn.

Upd: Smidigt att inlägget inte kom iväg inatt utan låg kvar här och väntade på mig efter jobb+träning :b


Bild tagen med webcamen, så inga högupplösta bilder här inte.

Nu sitter jag här och dricker mitt citronsmaksatta gröna te, hör brummande bilar och dånande musik utanför mer och mer, och funderar över vad jag vill göra under min ledighet. Det är hög tid för sista minuten nu, två arbetsdagar kvar återstår innan friheten är ett faktum. Något måste jag göra innan skolan börjar. Tradigt att mina vänner redan haft sin semester och inte har tid, alt. inte råd att åka någonstans. Malmö och skåne i all ära - men jag vill härifrån ett tag. Solsemester med häftig arkitektur att spana på. Spanien? Ett av budgetresmålen. Jag älskar Italien och Frankrike åker jag gärna också till. Tips?

Eftersom mina garderober är smockfulla och jag har varit på shoppinghumör hela helgen så har jag istället handlat nagellack. På stan idag fick jag med mig Vintage Mint från Isadora (49 kr på Kicks!), och nu nyligen beställde jag hem Essie's Matte about you.
Jag har inte testat något mattlack innan, men har varit sugen på ett länge! Efter att ha läst recensioner om alla möjliga matta topplack som finns i djungeln och sett tjusiga bilder kom jag fram till att Essies nog är det jag är ute efter, riktigt matta naglar. Jag längtar tills det kommer i brevlådan! Jag köpte det förresten från eBay, under 80 kr med frakt och allt. Mumma.

bild från essie.com