artfarm by hhf architecture


bild från compucentro.info

Voldemort är på tv i en klassisk film, Den Engelske Patienten. Från att jag insåg att det är samme skådespelare (Ralph Fiennes) så säger jag bara aww så fort jag ser Voldemort i nån Harry Flotter-film. Det förstör lite grann för inte är det väl så man ska känna när man ser de ondat? ^^, Jag tror dock inte jag orkar se Den engelske patienten nu, den varar toklänge och jag måste städa lägenheten inför morgonkvällens hittepå!

Skoj att ha åkt på en förkylning inför nyårsafton. Bra sätt att börja det stundande nya året på, not :b Hursomhaver så har jag äntligen skaffat mig videofy. Har tänkt att spela in lite musik igen och då kan ju ni få ta en kik :} Dock så har jag tänkt bli frisk innan jag spelar in det första annars låter det ännu mer för jäkligt så ni får hålla er litelitelite!

bild från Cervera

Idag fyndade jag mig ett bestickset på 24 delar från Cervera. Besticken ligger jättebra i händerna, lagom tjocka och lagom tunga, och finishen är sådär lagom matt. Hittade bara bild på den blankpolerade varianten så mina är mer matta än bilden. Att de dessutom såldes för halva priset smakade extra bra! :} Mitt kök börjar nu ta form helt enkelt!
bild från Cervera

Jag får ta och skaffa mig serveringssetet från samma serie också. Jag gillar verkligen hur gaffeln ser ut, hah.

Jag vet inte om de tänkt fortsätta med det.. att ha den där raddan längst ner i varenda blogg som följer med hela tiden med reklam om saker som andra säljer. Det är för fasen MIN blogg. Jag får inget för att den reklamen visas där. Jag har inte godkänt den. Det är inte mina prylar som säljs där. Ska den reklamen fortsätta så byter jag från blogg.se till något vettigare! Jag låter varken mig själv eller min blogg utnyttjas!

Är ni med mig eller är ni med mig?Update:
Nu har de tydligen fixat så att den försvunnit igen! :D

West Village Rooftop by Caliper Studio


Bra låt och en muy bra musikvideo som definitivt tål att tittas på om ni inte redan sett den! :)

Tentamen i Analys 1 (matematik).
Gårdagen var hemsk
. Alldeles för lite sömn. Upp 3h innan tentan skulle börja. Ta ett tåg som skulle gå 2h innan tentan skulle börja p.g.a. eventuella förseningar (23 min så hade gott om tid sen ändå). Tentan kändes himla bra (yaaay!) men hemfärden till Malmö förstörde min glädje.

Strax innan tåget kom till Lund fick jag sms av en vän som tagit ett tåg tidigare och suttit strax utanför Malmö i 45 min. När mitt tåg nådde fram till Lunds station sa kvinnan i högtalarna att det nästan var vettigast att gå av tåget och ta buss istället för det var 7 stycken tåg framför oss som skulle komma in på Malmö station så vi skulle få stå och vänta ett bra tag. Då ringde jag min bror som fick kolla busstider och varifrån de gick (jag har ingen fancy mobil trots att jag är tekniknörd). Inga bra bussar - nästa skulle gå om 40-50 min. Gick in på Panduro och värmde mig samt ajade över mina händer som fick bära tunga väskor med en massa skolböcker i. Väl på busshållplatsen var det kanske 20-30 pers som stod och väntade, och fler kom allt eftersom. Folk trängde sig. De som kom sist hamnde på nåt sätt först.. och bussen stannade långt bak från hållplatsskylten där jag stod. Efter att jag lyckats komm på bussen sa busschauffören att bussen var full. Inga fler fick gå på. Det var många kvar som väntade. Bussen var inte galet fullproppad vid detta tillfället men vid nästa hållplats tog han ju givetvis på fler så det blev helt packat! Dessutom fick jag stå upp hela vägen till Malmö och bussen körde genom alla små skitställen så det tog kanske 1h att komma fram.

När jag väl kom hem kan jag säga att jag var gråtfärdig. Jag var helt slut både psykiskt (efter jobbiga tentaveckan), fysiskt (att ha burit de tunga väskorna + ha fått stå upp hela vägen), trött (sovit alldeles för lite under en veckas tid) och galet hungrig (tentanervositeten gjorde att jag inte kunnat äta något tidigare).

Hursomhaver, nu ska jag ut en sväng på stan och njuta av att mitt jullov har börjat!

Första tentan är avklarad och förhoppningsvis även KLARAD(!). Husbyggnadsteknik. Den var svår, svårare än de två extentorna min lärare lagt ut på hemsidan. Vi skulle räkna på hur med utfackningsvägg av plåt med ventilerad luftspalt som dock innehöll läkt som bar plåten. Skulle man då räkna med det träet också eller bortse från det? Vem vet. Det är inte lätt när vi inte räknat på den sortens hus utan nästan bara tegelfasadshus. Tegelfasadhus är bra, de är enkla att räkna på, hah. Istället för 11 uppgifter på teoridelen som det brukar så hade vi 16(!) stycken. Varje uppgift brukade ge 3 poäng men nu gav vissa alltså bara 1 poäng. Nedrans, de jag kunde bäst ju :b Håll tummarna för mig att jag klarade den så jag får ett trevligt jullov! :D

Pang på nästa tenta direkt. Nu har jag rena rama deriveringskalaset här hemma. Nej, på tentan kommer inte enkla små deriveringsuppgiter (vad är det, matte C?) utan helt sjuka grejer som dessutom bara är delmoment i att lösa uppgifterna. Men matte är skoj, tycker jag, så länge man fattar vad man sysslar med :}P.S. Förlåt att det inte blivit trevliga bilder som livar upp det mer här i bloggen på sista tiden, men jag antar att ni inte vill se bilder på mig med ansiktet ner i kurslitteratur hela tiden ;b

Bajs. Jag är hungrig och jag har redan borstat tänderna. Jag borde dessutom ha sovit vid det här laget eftersom jag bestämt mig för att upp tidigt och se Luciafirande. Snart, snart, snaaart får jag lägga trossbottnar, hammarband, råspont, glespaneler, hålbjälklag, rustbäddar, syllisolering, värmemotstånd, fukttillskott, kapillärbrytande skikt, utfackningsväggar, värmeisoleringsmotstånd och - det jag ser fram emot mest - krypgrunder bakom mig för ett tag.

Det är knepigt det här med att tentaplugga. Stundtals känns det riktigt bra, som att informationen faktiskt har fastnat i skallen. Medan andra stunder då det nästan uppkommer en panik för att det är så mycket mer som ska in. Nya saker dyker upp. Bilder, definitioner, olika skikt och kombinationer. Hur mycket tid ska spenderas på teoridelen för att sedan övergå till räknedelen? Det är många uppgifter och det är svårt att planera när uppgifterna inte har kikats på. Det tar lång tid att räkna den här typen av uppgifter, och det är 5 stycken frågor på den delen. Men kommer det mycket grejer som ska ritas och markeras ut vad som är vad på teoridelen så tar det också tid, och där är det 11 uppgifter. Allt på den knappa tiden fem timmar! En tid som ibland kan påminna om en evighet. Det är lustigt att det går så fort när man sitter där i tentasalen. Panik, stress. Jag längtar tills det är över. Jag saknar att få ge utlopp för min kreativa ådra. Fast då måste jag plugga massor inför nästa tenta som kommer några dagar senare. Den har inte fått så mycket uppmärksamhet än, tyvärr. Det går inte att hålla två ämnen i huvudet samtidigt. Inte när de är så här maffiga.

Sedan ska det trixas julklappar och hela fadderullan också.

Och min allra bästa vän sen så långt jag kan minnas ska om en månad börja studera i andra ändan av Sverige. Det är alldeles för långt iväg, men jag är glad för hennes skull.. att hon kom in på en utbildning hon vill gå. Både bra och dåligt. Både glatt och sorgligt.

Andas och fokusera.

Nämn något som gjorde dig glad igår: När min katt ville vara med i min pluggstund (till slut gick det dock i överdrift och han satte sig mitt på skolböckerna och vägrade flytta på sig, men ändå)
Vad gjorde du kl 08 imorse: Insåg att jag inte alls skulle orka gå upp, och snoozade till kl 09.00 istället.
Vad gjorde du för 15 min sedan: Gjorde mig nattaklar.
Det sista du sa högt: Donneaowetteao!
Det senaste någon sa till dig: Scheisse!
Vad har du druckit idag: Mjölk, vatten, juice, coca cola (istället för kaffe).. you name it.
Vad var det senaste du åt: Middag bestående av korv i ugn och hemmagjort potatismos. Blir nog dags för litelite nattamat nu snart känner jag.
Vad var det senaste du köpte: Mjölk, juice, bröd, smör, mildost, allrengöring, morötter, äpplen, pasta och bacon. Kylskåpet i lägenheten var ganska tomt om man säger så.
Vad är det för färg på din ytterdörr: I malmö: Vit. I Helsingborg: Hmm... blå? Tror jag, hah, inte tänkt på den!
Vad är det för väder hos dig nu: Slask. Malmö kommun älskar att slänga salt omkring sig så att det blir slask och pisshalt.
Godaste glassmaken: Gammeldags vanilj!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja.
Sover du tungt: Nope.
Drömmer du mardrömmar: Det händer. Ibland är de alldeles för verkliga och att jag är på samma plats som när jag vaknar upp mitt i natten (d.v.s. i sängen) vilket inte gör det bättre :C
Trivs du med ditt jobb: Jobbar inte för tillfället, studerar och trivs massor!
Favoritklädsel: Svarta, bruna, beiga, mörkgröna (smaragdgröna), vita och gråa grejer. Gärna en färgglad klocka till. Inga äckliga material i kläderna, tack!
Favoritlåt just nu: Tyler Hilton - I Believe In You (acoustic version).
Vad ser du om du tittar till höger: Sängen, och en jäkla massa kuddar.
Vad gör dig glad just nu: Att det går så galet bra människor i min klass! :)
Vad ska du göra härnäst: Skriva svar på två unstuderingsfrågor till, äta nåt litet, och sen sova.
Höger eller vänsterhänt: Högerhänt.
Humör just nu: Snudd på tentapanik :E
Favoritgodis: Inte sugen på godis och sötsaker nu så kan inte komma på nåt. Frukt är gott!
Kläder just nu: Broderns gamla baggyjeans och en tisha det står Spotify på. Snart nattakläder.
Sommarplaner: Inget annat planerat än att jag inte tänker jobba varje dag så som det blev detta året. Jag vill kunna njuta av lite ledighet och träffa massor av folk!
Hur många kuddar sover du med: Två, en till mig och en till... mig.
Spelar du något instrument: Hmm, rätt många faktiskt. Ge mig ett så sitter jag och pillar lite tills jag förstår mig på det och kan spela på gehör, ungefär ^^ Än så länge piano, gitarr, bas, blockflöjt, munspel, litelite trummor. Saxofon och cello hade varit awesome!
Morgon eller nattmänniska: Jag vill vara vaken hela tiden! Älskar nätter för då är det så tyst och lugnt, men älskar skittidiga morgnar också innan allt vaknat till liv. Förvisso inte när det är tidiga morgnar för att jag ska till skolan just eftersom jag då inte är bra på att lägga mig i tid. Lite som just nu faktiskt :P
Vad är viktigast för dig: Familjen! De finns alltid där och har samma humor som jag ^^
Är du kittlig: Ja, galet mycket! Nu hoppas jag ingen jag känner lägger märke till det här för då komma väl alla kittla mig sen :C
Snarkar du: Andra brukar snarka så jag märks inte *piiiiik*
Stjärntecken: Fisk!
Äckligaste insekten: Kan komma på många som är precis lika äckliga men då jag inte vill äckla ner bloggen så får ingen stå med här!
Längtar du mest efter just nu: Jullovet för då är tentorna gjorda!

Min lägenhet har blivit lite mer beboelig nu, men tyvärr har jag inte tagit några bilder på det. Har nämligen inte bestämt hur jag vill att möblerna ska stå där så har inget slutresultat. Det är skitknepigt, inga riktigt bra väggar eller hörnor utan i en hörna är det t.ex. en massa vägguttag som sitter alldeles för högt upp från golvet sådär lagom irriterande så att det ej går att ställa en sväng där (om nu inte sängen har en halvmeter höga ben).
Jag får helt enkelt ta och scripta ihop ett litet program där jag kan flytta möblerna fram och tillbaka. Det är betydligt enklare än att göra det in real life, heh.


Här får ni kika lite på min handstil också :b Skriver här svar till våra instuderingsfrågor. Jag gillar att skriva småttismått!

Just nu sitter jag hemhemma i Malmö och tentapluggar. Jag har inte beställt nåt internet till Helsingborg. Mobilt bredband eller fast bredband? Pissdyrt alltihop, bah! Det är enklare att plugga om man har tillgång till internet, tycker jag. Är det något jag tycker de förklarat uselt i kurslitteraturen så slår jag upp det. Mitt kära Google.

Jag fick nyckeln till min lägenhet igår och när jag öppnade dörren så var det första jag fick syn på en massa bubblor i golvet. Det är en speciell, ljudisolerande plastmatta som golv. Min första tanke var "skojar ni med mig? Detta kan ju inte ha gått genom besiktningen efter förre hyresgästen". Var rädd att jag inte skulle kunna flytta in och dessutom vet man aldrig när hyresvärden får tummen ur till att fixa till felet!

Idag fick jag dock glatt besked och min hyresvärd hade varit i kontakt med en mattläggare och han kunde fixa till det ganska snabbt och lätt imorn! Tydligen skär de ut bubblorna och lägger i en ny bit + svetsar ihop det lite.

Finemang. Då kan jag fortfarande flytta i helgen! :D Hade det inte blivit denna helgen så hade jag inte kunnat för sedan kommer det intensivt tentapluggande och därefter jul-, födelsedags- (min storebror) och nyårsfirande. Så nu är jag på glatt humör igen och bara tanken på att slippa den här usla tågtrafiken och komma sent till viktiga föreläsningar och ha 12-timmarsdagar... det gör mig desto gladare må ni tro! :D:D

Alltså kommer jag kanske inte skriva så mycket nu i helgen då jag nog kommer ha fullt upp. Ska en sväng till IKEA (såklart) och handla lite nödvändiga grejer såsom en ny skrivbordsstol, ny bokhylla och stolsdynor (IKEA's Bertil - LOVE!) till mitt kommande lilla köksbordsset.

Nja, jag skulle inte vilja påstå att det varit snöstorm här i Malmö som det varnats om, men snöat.. det har det minsann gjort. Det ligger numera tokmycket snö ute på vår terrass :D

Trist att Malmö kommun fått för sig att det är jättesmart att salta vägarna bara. Det resulterar bara i slask trots minusgrader. Sand är mycket, mycket bättre så jag fattar inte varför de inte använder det istället.

Kenza har under dagen (efter sena flyg etc) lekt rundor på Guldfynd på Entré. Jag orkade mig inte dit. När det snöar är det mysigt att vara inne. Dessutom hade jag landat utsträckt i en skön soffa och med katten liggandes ovanpå mig. Vi snarkade ihop lite han och jag.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 18:45. Ska kolla på reprisen av julkalendern. Nån som sett? Är den nåt att ha? Jag har faktiskt ingen julkalender. Ingen alls. Jag har aldrig varit så mycket för chokladkalendrar. Kanske mest för att min mor är tandläkare och fått mig att inse att man inte kan äta socker varje dag + att chokladbitarna i de där kalendrarna inte är speciellt goda. Då äter jag hellre en fin chokladkaka en lördag ;}Uppdatering: Nu hamnade katten lite sådär mirakulöst i mitt knä igen när jag sitter här vid datorn. Jag tror bestämt att han gillar mig, eller så är det bara värmen jag avger :b