Det känns som att jag vandrar omkring i ett moln. Kanske är det de smärtstillande pillerna som gör det. Lyckligtvis har jag lärt mig vartenda steg i lägenheten tack vare tyst trippande i mörkret då jag kommit hem efter utekvällar. En enda stor suddig bild är allt jag ser nu, och ändå har jag glasögonen på mig. Slowmotion. Dags för sängen innan huvudvärken återvänder. Så här tidigt har jag inte lagt mig på.. jag vet inte hur länge.

Nu när jag inte går någon kurs i höst utan bara jobbar så har jag fått ett sug efter att plugga, hah. Visst är det fantastiskt? Jag har funnit mig en charmig fysiknörd på youtube som förklarar allt galant. Allt som jag glömt bort sedan gymnasiet alternativt aldrig lärde mig eller bara kom ihåg tills proven var över. Läraren är amerikansk, men enda nackdelen med det är att en del formler har andra tecken, vilket kan vara en stor nackdel ibland.. men han förklarar som sagt jättebra.

En regnbåge är egentligen en cirkel, bara det att horisonten kommer ivägen så att vi bara ser en båge. Ingen skatt vid regnbågens slut alltså.

Varför jag pluggar? Delvis för att mätta mitt sug efter kunskap lite och delvis förberedande för ett antagningsprov. Formler ska sitta som berget då formelsamling inte får tas med. Jag har gott om tid, och jag hoppas att suget stannar kvar.


The Body Shop startar den här månaden en betydande medvetenhetskampanj för att bekämpa trafficking av barn. Kampanjen kommer att märkas i The Body Shops affärer och genom en Facebook-cause (länk). Jag är med i kampanjen, gå med du också. Har du en blogg du vill ha med i kampanjen kontakta support.se@buzzador.com.Köp även Soft Hands, Kind Heart Hand Cream (länk) för 125 kronor där 77 kronor går direkt till ECPAT. Bra bra. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.


Halvtransparent blus, Zara.

Lägg märke till mina snygga naglar efter mobilpillande på jobbet som jag inte orkat måla om.

Denna onsdag har jag pysslat. Långa halsband med söta/fräcka/coola berlocker i (några till mig själv och några jag nog ska sälja) och en del stickande på min halsduk - den artar sig. Nu ska jag stoppa i mig fil med flingor för att sedan avnjuta ett avsnitt One Tree Hill. Mums.Style.com bjuder på det smaskigaste från New York fashion week. Jag bjuder på 3 outfits jag gärna har på mig vid olika tillfällen i höst.


1. Lim beaded peacock top, La Garconne, 3.1 Phillip - Iconic charm multi necklace, Marc by Marc Jacobs - Coral skull necklace, Iosselliani - Satin bow-front clutch, Valentino - Cashmere thigh-high legwarmers, Missoni - Studded leather ankle boots, See by Chloé.
2. Gathered sweater, Steven Alan - Rosary bracelet (som jag använt som ett halsband), Lio di Gregorio - Extreme ripped skinny jeans, Topshop - Boots, felissimo.co.jp.
3. Antik batik embellished draped wool dress, Net-a-Porter - Cat mask necklace, refinery29shops.com - Glass pearl hoop earrings, Lanvin - Leather three bow strand belt, Topshop - Lace leggings trousers, Alessandro Dell'Acqua - Suede pumps, Brownsfashion.com.

 Efter att ha lunchat, pratat, promenerat, njutit i solen vid kanalen, kollar i lite affärer och fikat ihop med Malin och Lina köpte jag mig ett par stickor och tjusigt gråspräckligt garn.

Om mitt stickande går som det är tänkt ska det bli något sånt här:

bild: YOKOO, flickr.com

Jag tror minsann att jag hamnat lite in-between jobs nu. Ibland är det så knasigt där jag jobbar. Arbetskamrater ringer och frågar var jag är, säger att det står på tavlan att jag ska jobba, men jag har inte fått veta att jag ska jobba. Ska jag som timanställd själv inse att jag ska jobba hela veckan utan att ha fått några tider på det? Nu hade jag ställt in mig på att vara ledig, iallafall i två dagar. Idag hade jag planerat att ta det lugnt och gå på stan lite, imorgon ska jag följa med en vän till Köpenhamn. Senare och senare börjar jobbtiderna dessutom. Det känns inte så lönt att hela dagar "förstörs" om jag bara ska jobba kl. 14-18. I förra veckan jobbade jag må-lör, liksom så många andra veckor. Timanställda måste också få ha lite planer. Framförhållning. Lite respekt är allt jag kräver. Dessvärre antar jag att ingen har ett annat jobb att ge mig?

  • Jag har beställt en smink från everydaymineral. Mer än vad jag tänkt från början, men det är billigt och att döma av proverna jag har hittills är produkterna riktigt bra för min hy.
  • Mitt högra knä har ett stort blåmärke på sig efter gårdagen (jag brukar alltid lyckas att få blåmärken..)
  • Jag ser fram emot att bära mina älskade mc-boots och massor med stora halsdukar så snart hösten kommit litelite mer.


Västra hamn i Malmö, foto: Louise.

Trots att klockan nu hunnit bli eftermiddag så tycker jag det passar med ett 'god morgon'. Jobbandet börjar vid 16 så det blev en sovmorgon till 10-tiden idag. Trots att jag haft, och har, gott om tid tills jag börjar så känner jag mig stressad. Kanske beror det på att jag inte riktigt vet hur kvällens event kommer att gå till. Orolighet. Min älskade katt ligger på min säng och snarkar. Utanför vräker regnet ner. Jag är inte sugen på någonting idag, framförallt inte på att jobba. Nu ska jag göra mig en kopp varm choklad och börja läsa i en ny bok, Restaurangen vid slutet av universum av Douglas Adams (andra boken i Liftarens guide till galaxen).