Foton av Oscar Falk
O s c a r    F a l k

Fler och fler får sina sommarlov nu. Inte jag. Inte än. Två veckor kvar har jag. Två tentor likaså. Men tiden går fort. Jag drömmer mig bort till ängar lik den ovan så länge.

Blondt är mitt hår. Naturligt blondt ser det ut att vara och jag gillar det. Somrigt och fint. Mötte ett ex i den stad där jag var och klippte mig, hah (till saken hör att det är överdrivet dyrt att klippa och trixa med håret i Lund). Vi höll på att springa på varandra, hah. Så kan det gå. Vi pratade en hel del eftersom det var längesen vi sågs senast. Trevligt var det.

Imorgon ska jag till frisören. Klippning och "färgning" är det som gäller. Får se vad frisören hittar på. Antagligen blir det lite blekning för att ljusa upp det en aning. Jag har funnit en bild på den hårfärgen jag är ute efter och har lagt över den på kameran så att jag kan visa den för frisören, hah. Lindsay Lohan är kvinnan med min kommande hårfärg. Nu är jag nervös, både över hur det kommer att bli och över hur mycket det kommer att kosta. Blir det mycket billigare än väntat , vilket jag inte vågar hoppas på, så kanske jag slår till på en endagarsbiljett till Siesta. Dyrt, men kanske är det värt det. Jag lär inte veta förrän jag är, eller inte är, där.


Äntligen dags för en paus från fonetikpluggandet. Det blev till att spana rundor på en massa skor.
Skor från Asos Babycham
Keds
Gladiatorsko Olika gladatorsandaler (från Asos)

Lite pumps vore heller inte fel då mina svarta favoriter sjunger på sista versen, men just pumps måste jag prova i butik annars lär de aldrig sitta som de ska.

Björn Gustafsson i Eurovision Song Contest
Hah, lika knasigt som vanligt. Jag höll ärligt talat på att skratta ihjäl mig när det var Björns tur att dela ut Sveriges poäng. De andra länderna lär ju ha trott att vi var seriösa xD Hoppas att det snart kommer ut på Youtube så man kan se det igen. "12 points go to Sweden!!! No.. *säga "fy" med pekfingret* can't vote on your own country.... NORWAY!!!" :D

Vad tycker ni om det hela? Vilket land höll ni på? Grekland var enligt mig förfärliga så jag är på så sätt glad över att Ryssland vann.





Det finns väldigt många övervakningskameror i dagens samhälle. För vår egen säkerhet, sägs det. Men vilka är det egentligen som kollar på oss och varje steg vi tar? Vilka har koll på de som kollar oss? Vart tar all information de samlar upp vägen? Vilka har tillgång till den? Det är läskigt att tänka på och jag känner mig allt annat än säker...

Här finns det gott om tänkvärd konst.

Man kan aldrig äga för många skor...
Min skohylla skriker efter ett par nya skor, men det är svårt att hitta rätt par för att mätta dess hunger.

Jag har ännu inte fixat ett bra ritprogram till min MacBook. Det blir en stor blaffa i mitten av bilden eftersom jag bara har demoversionen av Pixelmator. Hoppas ni kan ignorera den så länge.

Rabattkortet har fortfarande inte dykt upp, men eftersom mina föräldrar är de härligaste personerna jag vet, så har de erbjudit mig ett nytt. Känns lite dumt om jag tar emot det bara; det är ju jag som har blivit av med det, jag som borde stå för konsekvenserna.

Skånetrafikens rabattkortUrsäkta, men de flesta människor är skitstövlar. Jag är väldig sur just nu. Anledningen till detta är att jag hade stoppat mitt rabattkort, för tåg etc, i fickan men när jag kom fram till busshållssplatsen som bara var några meter från huset där jag bor så var det inte kvar längre. Antagligen hade jag alltså tappat det någonstans på vägen. Dock skulle bussen komma snart och jag var tvungen att ta den för att hinna till mitt tåg hem till barndomshemmet. Jag ringde en vän som jag visste var kvar på huset och bad honom kolla i vår korridor, trappuppgång och den korta vägen från huset till busshållsplatsen. Han hittade inget kort. Hur kan någon ha norpat det så fort? Jag stör ihjäl mig. Sur på mig själv blir jag också, över att jag stoppade det i fickan. Just då lät det smart. För att hitta det lättade och inte behöva rota i väskan där jag hade en massa andra grejer. Jag förstår verkligen inte. Sån kort väg. Till råga på allt var tåget försenat så jag hade kunnat ta en senare buss till stationen och därmed kunnat gå tillbaka och kolla själv innan den där extra minuten som det tog för min vän hade gått. GAH! Kortet var för fasen laddat med flera hundra! FOLK ÄR SKIT! Var finns alla hederliga människor? Får verkligen hoppas att jag tappade det så fort som redan innan jag hunnit utanför min dörr, men den sannolikheten känns tyvärr inte så stor :C

Idag känns det som att jag fyndat en massa. På väg mot Erikshjälpen (där det skulle letas efter fina, vita, lagom slitna byråer) tittade vi in på en skivbutik. Längst inne fanns en härlig skattgömma bestående av lp-skivor i mängder! Det stod några lådor på golvet med lp-skivor som endast kostade 10 resp 20 kronor stycket! AAAH! Jag och Sinem kollade nog genom varenda en (akta mjölksyra i benen av att huka sig ner så länge, hah). Två köp gjorde jag där, Cats och West End Story. Musikaler är mys. Riktigt fina fodral hade de också. Upp på väggen ska de, yey!

Musikalen Cats LP.Musikalen West Side Story LP.

Efter Erikshjälpen, där Emelie förälskade sig i en byrå, blev det ett pitstop på DinSko. Där bestod alla skor av plast, som vanligt. Inget köp alltså. Usch för kassa skor. Absolut inte värt de "billiga" priserna de har där. Bara så ni inte lurar er själva och dödar era fötter. Särskilt när det är varmt så behöver man riktigt bra skor då fötterna tar mycket stryk (förvisso även när det är kallt, aja).

Härliga Apartment hade utförsäljning med 40% rabatt eftersom de ska flytta in hos Pavement. Me likey. Jag fann ett par underbara svarta, tighta jeans med dragkedja nere vid anklarna för under 300 spänn! Som jag har letat efter ett par bra med dragkedja där nere alltså. Definitivt ett kap. 

Ikväll lagades det gulaschsoppa. Jäkligt god blev den och billigt var det också! Extraportioner åkte in i frysen. Därefter spelades The Curse of Monkey Island ut. Känns lite trist att det är avklarat nu eftersom det är ett riktigt härligt spel. Anyways, nu har vi börjat på Grim Fandango och det verkar minst sagt kunna vara jättelänge så knepigt som det är.

Jag har förälskat mig i armbanden från Marc Jacobs som jag skrivit lite om innan så snart äger jag tre stycken, hah. Får se om jag väljer att behålla alla eller om jag försöker sälja något.

Dags att läsa genom de sidorna som ska gås genom på morgondagens History and Culture-föreläsning och sedan sova. God natt! /Louise

De senaste dagarna har till 98% bestått av att plugga. Härligt att man ändå kommer in i det så det är inte så farligt efter ett tag utan tvärt om, nästan lite kul. Nu har jag hela två veckor på mig tills nästa tenta, yey! Fonetik är det dags för då. Så jäkla taskigt att det krockar med Siesta! bara :/ Hade planerat att dra dit då väldigt många från förr kommer att vara där. Anyways, om några timmar är det dags att grilla flintastek på vår balkong. Strax därpå fylls hela korridoren med folk, a.k.a mellanfest, och därefter blir det till att dra ner på klubben i källaren. The Animal Five ska spela ikväll! :D Här kan ni lyssna på dem.

Joel Alme - The Queen's Corner

Denna låt ger mig sommarkänslor på hög nivå.
Festival blev jag sugen på nu. Hultsfredsfestivalen någon?

Hans låt The Seven Islands är snäppet bättre, men originalversionen
har mer känsla än den akustiska, som var allt Youtube hade att bjuda på.

Yey, armbandet jag skrev om i förra inlägget är mitt! :D Funderar på att buda hem någon av de andra varianterna med. Latin är vackert och Marc Jacobs likaså. Såg att de säljs för över 500 på Tradera. Jisses ;O

Här är en bra nattavisa med Paolo Nutini.


God natt!

Idag hade resultatet för min Vocabulary exam kommit in i Ladok och jag hade klarat den. YEY ME! Detta firade jag med att ge ett bud på det fina armbandet från Marc Jacobs ->
Den latinska texten, Tibi. In Omne Tempus, betyder Din. För Alltid.
Om lite mer än 3 dagar vet jag om det är mitt.

God natt!

Där hade jag velat vara just nu.

Jag visste inte om jag skulle lägga denna i kategorin "Musik" eller "Louise". Dumt att man inte kan välja flera kategorier till ett inlägg. Kanske borde jag starta en som heter "videoblogg" eller något i den stilen. Fast frågan är hur väl använd den kategorin då hade blivit, hah. Anywhoooo, varsågoda:


God natt!

1. Skulle du kunna tänka dig att deltaga i en dokusåpa?
Nope, så lågt sjunker jag inte.

2. Vilken årstid tycker du bäst om?
Det bästa är att ha alla fyra årstiderna.

3. Brukar du sjunga i duschen?
Om jag är tillräckligt pigg för det.

4. Vilken sport tycker du är roligast att se på tv?
Hmm, olika för olika stunder. Beror på vad för slags match det rör sig om.

5. Tror du på kärlek vi första ögonkastet?

Har varit med om det så, ja.

6. Vad är viktigast för dig?

Familjen och mina vänner.

7. Laddar du hem filmer och musik ifrån nätet?

Det händer. Mestadels får jag dock från vännerna.

8. Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor?
Köpa mig en egen lägenhet (som jag klarar av hyran till utan att ta från vinsten) + lite nödvändiga möbler och spara resten.

9. Vad är det bästa med julafton?
Är inte så glad vid julafton längre. Hela Sverige känns bara så girigt.

10. Tänker du mycket på ditt utseende?
Beror på vem man jämför med, men det händer väl.

11. Vad får dig att slappna av?
Massage och all den musik jag använder som pluggmusik.

12. Favortfilm?
Howls Moving Castle, Pride and Prejudice, Tonari no Totoro, The Notebook, Fjorton Suger, The Green Mile.

13. Är du skyldig någon pengar?
Tvärt om skulle jag tro. Folk är skyldig mig pengar, men jag har koll på det!

14. Är du mörkrädd?
Verkar som att jag blir mer mörkrädd för var dag som går. Kan det bero på att samhället går utför och det lurar allt fler faror i buskarna om nätterna?

15. Vilken färg är snyggast?
Kombinationen svart/vit/brun + en accentfärg är snyggast!

16. Tycker du matte är svårt?
Specificera "matte"? Fram tills Matte C var allt en barnlek iaf, sen fick jag börja plugga lite. På Lunds Tekniska Högskola var det allt annat än en barnlek i alla fall. Men i slutändan är det väl så att allt är enkelt om man ger det tillräckligt mycket tid.

17. Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?
Det är snarare viktigt att ha kläder man trivs med och i.

18. Vad skulle du helst vilja vinna i en tävling?
Pengar (som jag klarar av att betala vinstskatten för).

19. När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon?
Allt emellan 9-12 beroende på vad jag har att göra och om jag har varit ute kvällen (och natten) innan.

20. På vem/vad avreagerar du oftast din ilska?
Min egna musik och min andra blogg som jag använder som dagbok.

21. Tycker du rökning/snusning borde förbjudas enligt lagen?
Ärligt talat, ja. Passiv rökning är förskräckligt och oftast kan man inte göra något åt det.

22. Vilka tv-program som går just nu har du fastnat för?
Grey's Anatomy. Sen har jag inte riktigt koll på vilka fler som går just nu. Har kommit halvvägs in i Sex and the City i alla fall (nej, har faktiskt inte sett det förr). The O.C., Gilmore Girls och One Tree Hill tillhör också mina favoriter som jag kan se om och om igen.

23. Vilka länder har du varit i?
Hmm.. Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, England, Polen, Österrike, Italien, Grekland och Spanien. More is on it's way!

24. Vilka husdjur har du haft innan?
Innan? Inte nu? Jag har haft akvariefiskar och marsvin (2 uppsättningar, heh) tidigare. Nu har jag en raskatt :)

25. Solar du ofta?
Att sola "ofta" är inte bra alls så nej, det gör jag inte. Jag är dessutom rödhårig så jag har en blek fin hy ;D

26. Är du bra på att laga mat?
Ptja, har jag ett recept så brukar jag inte misslyckas. Provar gärna att laga nya saker också :)

27. Var badar du helst?
Östra strand i Halmstad! :)

28. Vad dricker du för alkohol?
Jag är öppen för det mesta :) Dock inte whisky och rom! ><

29. Vad använder du för droger?
Är emot droger så jag använder inte några.

30. Vilka djur är du mest rädd för?
Spindlar och getingar.

31. Vad tycker du om monarkin?
Det är välan trevligt :)

32. Vilka språk kan du?
Hur bra på språket måste man vara? Svenska och engelska är jag riktigt bra på. Franska kan jag en del och italienska lite sådär.

33. Har du någon gång skadat dig allvarligt?
Inte vad jag minns. Alltså måste det i sådana fall ha varit en rejäl skada som skadat mitt minne.

34. Vilken kändis är hetast?
Jag vet vem jag tycker är hetast, men han är ingen kändis.

35. Gillar du att dansa?
Jajemen, i alla fall till den musik som spelas på de klubbarna som finns här i Lund (d.v.s. det mesta) xD

36. Vad har du för klädstil?
For me to wear and for you to put words on.

37. Är du flygrädd?
Var det aldrig förr, men har blivit det efter att varit på Heathrow då det var bombhot och sådär. Värsta kalabaliken. Usch och fy.

38. Vad tycker du om rökförbud på krogen?
Gött!

39. Vad dricker du helst när du är törstig?
MJÖLK! :D:D:D:D (kalla mig kalven om du vill)

40. Vilken är din favoritglass?
Jag är en tårtmänniska, men mjukglass i strut med blandat strössel på en vacker sommardag är helt okej.

41. Tror du på liv efter döden?
Reinkarnation kanske.

42. Vilket kaffe sörplar du helst?
Café au lait.

43. Vilket mobilmärke föredrar du?
Har bara haft Sony Ericsson, men jag tycker deras mobiler är helt okej.

44. Har du varit deprimerad?
Det har väl alla mer eller mindre varit någon gång?

45. Tycker du om sushi?
Finns väldigt många olika sorters sushi att välja bland. Väljer man rätt så är det gott.

46. Tror du på livslång kärlek?
Livslång kärlek till familjen och sina närmsta vänner.

47. Vad äter du helst när du ser på film?
Antingen ska det vara rejält onyttigt (lösgodis och annat snask + cola) eller så ska det vara nyttigt (grönsaker med dippsås).

48. Lever dina föräldrar tillsammans?
Jajemen :)

49. Skulle du vilja träna någon typ av kampsport?
Njah, självförsvar är bra att kunna.

50. Har du tandläkarskräck?
Min mamma är tandläkare så jag känner mig hemma i tandläkarmiljö :)

51. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Jag är dygnet runt människa! :D

52. Vilken är din naturliga hårfärg?
Nästan den jag har nu skulle jag tro. Så längesen jag hade den så minns inte riktigt, haha. Men mellanblond/cendré nånting. Gyllene lockar minsann.

53. Biter du på naglerna?
Nope. Har aldrig gjort det heller.

54. Är du beroende av något?
MJÖLK! :D:D:D:D:D

En av mina bästa vänner har gått och blivit speed model på sista tiden. I lördags var hon och resten av gänget på Köpenhamns hetaste klubb som beskrivs såhär: 

"This space-theme club in a cobbled courtyard is Copenhagen's hottest ticket. An external steel lift takes you to the first floor where the all-white interior reflects the neon glow of the alluring cocktails. You have to look like a model or money to get in and the cost closely proximates a Hollywood movie budget, but you do get to drink with the stars."
image178
Såhär tyckte min vän om det:

"OMG!!!!!!!!!!! JAG VAR DÄR! jag kan inte fatta. vi brände 35 000:- DANSKA kronor på champagne!! jag dansade asset av mig. ni borde vara galet avundsjuka, för det där var det ballaste jag någonsin gjort. SPEED MODELS RUUULE!"

Jag erkänner, jag är avundsjuk. Jag menar, titta på den där inredningen. Som att ha dött och kommit upp till himlen. Dock var jag med på deras sista möte och det kändes som att det klickade med rekryteraren så vem vet, kanske är det min tur härnäst på racingbanan. ^^

image177
Puh. Jag är fortfarande proppmätt efter kinamaten vi beställde hem och åt för nån timme sen, som f.ö. var riktigt god. Dock börjar jag bli sugen på något, hah. En banan får det bli. Nyttigt och bra. 



Hur söt är inte den här trailern för Wii Fit? :D

Hela mitt barndomshem håller på att rensas ut. Varje helg jag varit hemma den sista tiden har det blivit en massa vändor till soptippen. Det känns fruktansvärt att skiljas från sina barndomsgrejer. De flesta iaf. En del måste verkligen sparas, annars bryter jag ihop totalt. Till saken hör att vi ska ha visning av huset på torsdag i nästa vecka. Om ett tag flyttar antagligen mina föräldrar. Huset, och framförallt trädgården, är för stort för dem. Ingenting är helt bestämt än, som min mamma envisas med att säga. Hon är den känslosamma av dem. Pappa är däremot helt inställd på det. Usch, när jag vill komma hem om helgerna för att pusta ut, så kommer jag inte att ha något "hem". Det kommer att vara som ett hotell (eftersom det blir lägenhet härnäst för dem). Det känns tungt just nu, väldigt tungt.

Finns det någon som gillar söndagar? Visst, jag var inte ute och festade igår, men lyckas ändå känna ångest. Ångest inför min uppsats som snart når sin deadline för att lämnas in. Trots det så sitter jag med helt andra grejer. Ibland går det bara inte.

Nu har jag suttit och trixat med blogg-layouten. Knepigt när MacBook kör med helt andra program än jag är van vid, hah. Jag lär mig väl tids nog. Ett bättre bildredigeringsprogram måste jag dock skaffa mig. Inte bara någon hyfsat sharewareversion.

Nu ska jag tröstäta en gräddbulle.


Bra att blogg.se inte gillar då man ändrar om bland sina kategorier. Nu känns det som att de tidigare ligger lite huller om buller gällande när de faktiskt skrevs, iaf de nyaste.


Jag fick hem min MacBook i onsdags förresten; på självaste valborg. 9 dagar före beräknad ankomst! Snacka om positiv överraskning. Med tanke på att jag ville sitta och pilla med den blev det lite stressigt när mina vänner dök upp och det blev dags att dra ut för att fira Valborg i Lunds stadspark. Våren har gett marken sina tassavtryck. Under Valborg var det till och med sommar. Festivalkänslor. Fullproppat med folk. En stor vinare i handen och promenera omkring i stadsparken och hälsa på folk. Stekande sol. Engångsgrill och allt som hör det till. Bajamajor och livesändningsradio. Skum i fontänen och nakenbadare. Italienare, fransmän och från många andra länder. Liftade med en indian för tre pussar, hah. Go Hanna, go! Felle vägrade. Black&White. Mattis, "stackarn". Dansdansdans. Genom hela stan och till magasinet med Felle och Erik. Grilla lite till. Perfekt kött. Mmm. Sen började det bli kallt. Tillbaka mot nationen där jag bor. Då var klockan knappt kväll, lite efter 21.30 bara. Vart tog Felle vägen? Ett telefonsamtal och jag försvann jag med. Bort från min nation för ett tag. Mot Lunds nation och golvet som ville sluka mina skor. En svart ros som strax därpå inte hade några blad kvar, hah. Ut igen fast mot Ulrikedal denna gång (eller var det Studentlyckan?). Förvirrande många likadana byggnader. Dansdansdans. Håkan Hellström för en sekund. Mycket trevligt folk. Strax därpå var det kebab som gällde. En stor och en liten. Åter mot min nation. Vi tar en taxi! Naeje, det är inte så långt kvar. Oj, hej Hanna vid min dator med webcam på. Snäll var jag. Kunde tyvärr inte bjuda på något annat än en fåtölj. Sängen var upptagen. Inte mycket sömn. Jag vet vem som bor ovanför mig nu och håller på att tappa en massa saker i golvet konstant. Frågan är vad tusan jag ska göra åt saken. Btw. det är jag som bär vita wayfarer look-alikes.

image87

Jag är med i Ellinorak's tävling där jag kan vinna ett snyggt guldarmband. Armbandet kommer ifrån Bags and Fashions. Vill du också vara med och tävla om det här snygga armbandet? Gå in då här på Ellis blogg och läs mer!

Jag har hittat ett roligt onlinespel som går ut på att starta ett eget popband :D Spelet är gratis och spelas genom webbläsaren. Det är gratis att bli medlem också förresten :P Eftersom det är gratis så skadar det ju inte att testa, heh :) Hoppas ni gillar det! Take care /loui

MusicManager.se

Imorgon ska jag ut och leta nya träningskläder efter lunchen. Nya löparskor, ett par tighta byxor som slutar strax under knäna och en topp som låter kroppen andas.

SOC Pace 3/4 Tights från Stadium, 249:-


Nike Determination Bra från Stadium, 299:-

Enligt Stadium finns det minst 9 orsaker att börja löpträna:
  1. Ett friskare hjärta.
  2. Aldrig mer snuva.
  3. Sundare vikt.
  4. Bättre sex.
  5. Lite smartare.
  6. Bättre humör.
  7. Bättre lungor.
  8. Starkare benstomme.
  9. Mer muskler, mindre åderbråck.
Men varför måste träningskläder kosta så jäkla mycket?