Dagens i-landsproblem:
Ett torkskåp i tvättstugan som inte vill rymma alla tvättade kläder.

Lösning:
Tvätta oftare.


Om jag skulle ta tag i min garderob nu. Jag har inget bättre för mig. Hmm..


På bilden ovan ser ni mina två favoritparfymer, Marc Jacobs's Daisy och Chanel's Chance. För mig funkar de i ur och skur. Detta är därmed en rekommendation om att gå och sniffa på dem! (: Chanel's flaska kanske är lite väl "plain", fast stilren. Marc Jacobs's flaska är som ett litet konstverk i sig; underbart fin att ha på rummet.

Mitt rum är en enda stor röra. Jag har bara en liten bokhylla som jag ska få plats med alla mina grejer i, ungefär. All kurslitteratur tar sin plats, och dessutom vill jag inte att bokhyllan ska se rörig ut. En ond cirkel. Modetidningar kommer att få slängas. En vacker dag ska jag även ta tag i min garderob; där finns massvis med saker som behövs rensas ut. En del av plaggen lär säkerligen komma upp på auktion.

Att jag har städdag idag beror på att det är skönt för ens inre att komma hem till ett rum med ordning och reda. Har man grejer överallt blir det ännu mer kaos inuti kroppen, och det vill jag inte; jag vill kunna pusta ut när jag kommer hem.

En annan anledning är att vi har husfest på fredag, och då måste man vara redo för oväntat besök. Igår bestämde vi vilket tema vi ska köra på i år, midsommar. Hur härligt är inte det att få ha det lite somrigt såhär års? Jag ser då fram emot det.  Blommor i håret (och lite överallt i korridoren), midsommarstång etc. Vi ska ha hand om efterrätten och vad passar bättre till temat än en gräddig jordgubbstårta? Mums. Som sagt, jag ser fram emot fredag.

Suck, åter tillbaka till ständandet nu. Ha det fint!

Dagens i-landsproblem: 
För mörka gardiner som gör det onödigt jobbigt att komma upp ur sängen då man ska.

Lösning: 
Skaffa ljusare gardiner.

bilder från jakandjil.com


Jag fortsätter med mitt varför behöva välja? Kör både och som Tiffany Hsu! Om det inte är din grej så satsa på stora, bylsiga kappor som den Anna Ziourova bär; en som man lätt kan gömma sig i så som en sköldpadda kan krypa in i sitt skal.


bild från proofnyc.com


Högskoleprovet gick helt okej om jag kan lita på mina egna noteringar som jag fick skriva ner i all hast. Så sjukt störigt att jag blandade ihop svarsalternativen på mattedelen så att jag fick några fel (jag har väldigt lätt för matte). Men det är bara att bita ihop och plugga mer inför det provet som kommer i mars. Provdagen var riktigt jobbigt, och lång; 08.30-16.30. Dagen efter hade jag fruktansvärt ont i nacken av att ha suttit med huvudet böjt över provdelarna och koncentrerat mig (+ en del beroende av nervositeten och stressen antagligen).

Igår ringde min blivande chef och sa att jag kan börja jobba på måndag. Finally some cash!

Idag ska jag till stan och uträtta lite ärenden. Inga spännande ärenden vad jag vet än så länge, men kanske kommer det något instick med tanke på att jag äntligen fick CSN inbetalat igår. Wouhuo.
Ikväll har vi korridorsmöte då vi ska snacka om den stundande "halloweenfesten", d.v.s. husfesten, som är på fredag. Vi ska bestämma vad vi ska laga för mat och vad vi ska ha för tema i vår korridor. Våra husfester brukar vara riktigt skoj. Alla korridorerna kör fullt ut på sitt tema. Förra året var det festival, fängelse och uteliggare som gällde. Förrätt, huvudrätt och efterrätt; en på varje våning. Så jag ser fram emot fredag.

Ska ni på någon slags halloweenfest? Maskerad?

Idag blev jag väckt av babyskrik från korridorens vardagsrum som ligger vägg i vägg med där jag har min säng. Jag kan tänka mig bättre väckningar än denna, men jag kom i alla fall upp ur sängen. Och babyn som heter Stina är rätt underbart söt så hon är förlåten.

Dagen består av att försöka lugna min smått oroliga mage och istället förbereda mig så gott som det går inför imorgon, d.v.s. inför högskoleprovet.

Ibland tar jag lite pauser, tittar på fina outfits och drömmer mig bort. Aaaaahh...

Vad hittar ni på idag?

Min kväll spenderades ihop med tre vänner och en gammal goding till film, nämligen Jumanji. Vi upptäckte denna gång vi såg den att det är med en ung Kirsten Dunst i den. Tänk att Jumanji kom ut 1995! Då var jag för fasen bara 7 år gammal; inte konstigt att jag tyckte filmen var läskig. Helt galet vad tiden går fort! Därefter blev det ännu mer nostalgi på högsta nivå i form av olika disneyklipp som fanns hos YouTube; Aladdin, Lejonkungen, Ducktales, Darkwing Duck.. you name it! Åhåhå, vilken bra tid jag hade att växa upp i.


Min yogavän Em var för inne i sitt pluggande för att gå på yogan idag, så jag ska bege mig till BasStep ihop med S istället. Har inte gått på BasStep innan så det ska bli spännande att se hur det passet går till. Jag älskar det gymmet jag går på här i Lund. Utbudet av pass är enormt! Det finns flera olika pass varje dag jag kan tänka mig att gå på :) Jag ska bli en vältränad Louise, hah.

Före det är dags för gympasset ska vi laga mat ihop här några stycken i korridoren. Receptet längst ner i detta inlägg är det vi ska laga och vi hittade det HÄR. Min mun vattnas bara jag tänker på det, så jag är nog rätt hungrig nu.


Het fläskfilé i kokosmjölk med zucchini och citron
Recept för 4 pers.

Ingredienser:
400 gram fläskfilé(er)
1 st zucchini
4 st salladslök(ar), små
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk rapsolja
1 st röd chili, hackad
4 dl kokosmjölk lätt
1 st citron(er), rivet skal
0,5 st buljongtärning
basmatiris

Tillagning:
1. Skär fläskfilé i skivor. Skär zucchinin i bitar, salladslöken i tunna skivor och finhacka vitlök.
2. Stek fläskfilé i oljan tills den fått färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och chili, stek i två minuter och tillsätt zucchinibitar. Stek ytterligare fem minuter och smula i buljongtärning.
3. Häll i kokosmjölk och koka i 10-15 minuter. Riv i citronskal, rör runt.

Servera med basmatiris eller fullkornsnudlar.

Idag bjuder Lund på regn och ett allmänt trist väder. Jag hade säkerligen kunnat sova bort hela dagen. Det enda jag har inplanerat idag är yoga vid 16.15; en träningsform jag gillar. Statisk styrketräning är inte att leka med alltså, heh. Efteråt känner man ett härligt lugn inom sig och dagarna därpå har man träningsvärk i knävecken (i alla fall jag, eftersom jag inte är så vig).

Jag försöker även plugga inför högskoleprovet som är redan på lördag. Rätt nervöst, minst sagt. Det dumma är att det inte riktigt går att plugga på något effektivt sätt inför det. Nästa år ska provet dessutom ändras, så det går inte att göra några prov och bättra sig på det sättet. Nje, lite klurigt är det allt. Nåväl, jag får göra mitt bästa och hoppas att det blir bättre än förra gången :)

Ett tips för er som skulle vilja testa mineralsmink, men tycker det är alldeles för dyrt, är att gå till t.ex. Kicks för att kolla vilken färg det är ni ska ha, och sedan buda hem helt nya, oöppnade förpackningar från Tradera för ungefär halva priset.
Det är vad jag har gjort. Jag ser fram emot att prova hur det kommer att bli. Jag budade även hem en Kabuki Brush. Visst, det finns ännu billigare smink än det här, men det sägs vara länge och vara väldigt bra för huden jämfört med andra typer av smink, so here I go med att testa. Jag kommer att skriva på bloggen hur jag tycker att det funkar sen :)




Den här låten tröttnar jag aldrig på. Svensk electromusik. "Blopparna" i musikvideon gör den värd att titta på om och om igen. För mig passar den lika bra på för-förfest som nattamusik. Vad tycker ni om den?

bild från fashiontoast.com


Inspiration när den är på topp, men just nu är det lite för kallt ute för oss här i Sverige.


bild från lipsticking.com


Jag försov mig till tentan. Eller inte riktigt försov kanske, det var inte mitt fel, heh. Jag snoozade vidare i lugnan ro efter att min klockradio ringt med tron att min mobil skulle ringa därnäst, men icke. När jag vaknade och tittade på klockradion stod den på prick 10.00, d.v.s. exakt en timme efter att tentan börjat och då får man inte komma dit för att skriva den längre. Lagom frustrerande. Jag förstod inte varför min brors extramobil (min egen är inlämnat för ett reklamationsärende) inte ringt som den skulle ha gjort. Det var inte så längesen jag var tvungen att använda den sist, och min bror har inte haft den sen jag hade den. Efter att min frustration lugnat ner sig lite insåg jag att tiden på mobilen var helt fel; enligt den var klockan 06.30 istället för 10.00.

Varför kan inte tekniken fungera ens då man behöver den som mest?


oljemålning av lina tuma robertson


Det är mycket som händer. Mina föräldrar flyttar från mitt barndomshem som ligger på en annan ort, så jag kommer inte kunna åka "hem" och hälsa på mina vänner där mer, inte på samma sätt iaf. Det hela är mycket känslosamt.
Det är såklart att solen skiner den dag då jag måste plugga. Imorgon har jag tenta i min franskakurs, och ju mer jag tittar i mina anteckningar, desto oroligare blir jag. Snart tar jag mig nog en paus och går ut en promenad här i vackra Lund med härlig musik på mp3spelaren. Det får mig alltid på bra humör. Inte behöver jag då tänka på att jag efter den kommande tisdagen aldrig får se mitt barndomshem igen, eller det stundande högskoleprovet som är nästa helg. Gosh, jag längtar tills oktober är över.

Jag kunde, som ni märker, inte hålla mig längre med den nya bloggdesignen så den fick komma redan innan det är helt fixat med webbhotell och domän.