Sugen på fräcka smycken eller kläder och har tänkt handla från en svensk webbshop? STOPP! Ta dig en kik på eBay.com så är chansen ganska stor att du hittar EXAKT SAMMA sak du var ute efter fast till ett mycket billigare pris.

Gillar du Vivistyle.se? Sök på vivi style på eBay (det finns nämligen ett märke som heter så [inte svenskt]) så får du många sökträffar.

Blir frustrerad över att svenska webbshops kommer undan med att ta galna priser för att folk vill ha det, och inte vet hur billigt det egentligen är och hur mycket webbshopparna tjänar på det.

Var lite snål såhär i juletid! ;b


Istället för att läsa så satt jag och tecknade innan jag la mig i natt. Jag har inte tecknat på toklänge men är ändå ganska nöjd med resultatet hittills :} Jag har aldrig varit bra på att rita människor och få dem att se levande ut - det är en konst. Ett öga kan bli bra, men att lyckas göra det andra lika bra och så att de båda ögonen passar ihop - det är också en konst. Men jag ska banne mig ta och teckna mer från och med nu och bli bättre på det här! :D

Massor med vit snö överallt. Det var länge sedan sist här i Malmö.
Det luktar underbart ute. Det luktar vinter.

Nu är äntligen min macbook BÄRBAR igen! Råder er alla att avstå från att köpa Apple's produkter. Apple är ett uselt företag som struntar i Sveriges lagar och har jättedålig kundservice, de bara skickar runt en och pratar bort problemet utan att lösa det. De är inte konsekventa och vill få allt de gör att låta som goodwill, trots att de är skyldiga till det. Så jag varnar er för dem!

En liten del av mitt ärende med dem handlar om min dators batteri. Det håller nästa lika länge som när det var nytt och i datorns egna program står det skick: bra. Antalet laddningscykler är lågt och laddningskapaciteten ligger på 85% av den ursprungliga. Sedan blev mitt batteri så svullet att jag inte kunde ha det i datorn längre för då började muspekare hoppa rundor, och markerade saker. Dessutom kunde detta tryck gå emot datorn andra komponenter och döda hela datorn. Så jag tog ut batteriet och problemen försvann - bortsett från att min bärbara dator nu inte längre var bärbar. Jag orkar inte tjaffsa med Apple mer för de går inte riktigt att få tag i. Jag har bildbevis, men ingenstans att skicka det. Apples kundtjänst (går bara att nå via telefon) hänvisar mig till verkstad och verkstaden vill i sin tur ha 600 spänn för att avgöra om jag ska få ett nytt batteri eller inte. Skulle det bli godkänt så hade jag alltså ändå varit tvungen att betala 600 kr för det. Om inte, 600 kr + kostnaden för ett nytt batteri som ligger på 1400 kr.

Nu har jag alltså köpt ett nytt batteri för jag behöver datorn i skolarbetet och kan därmed inte vara rädd över att strömsladden ska åka ut eller att inte kunna flytta datorn utan att behöva stänga av allt och starta upp igen. Jag är rädd att mitt nya batteri också ska svälla. Jag kommer vara lika hjälplös den gången som jag varit nu.

I forum har jag läst om folk i USA som både med och utan garanti, samt med och utan den så kallade AppleCare (täcker enbart tillverkningsfel på batterier, d.v.s. precis samma sak som reklamationsrätten) har fått sina svullna batterier utbytta utan kostnad utan att de ens ställt några frågor! Där är de mer rädda om sitt varumärke, eller mer rädda om sina kunder.

DET ÄR VITT UTE! DET ÄR VITT UTE I MALMÖ! SNÖ! *hoppar och klappar med händerna av glädje som ett litet barn* Hoppas det varar imorgon också så jag hinner njuta lite för nu är det sängdags (för två timmar sen egentligen, mjaaao). Good nighties!

Så, nu jädrar.

Idag hade jag sovmorgon och behövde inte ta tåget förrän vid kl. 12, men inte klängde jag på H&M's dörrar minsann. På tåget däremot så var den en tjej som hade tre stycken gigantiska kassar därifrån. Hon verkade nästan ha lite problem att ha koll på alla grejer, och svårt med det sen när hon skulle av. Jag började tänka på hur lång tid det skulle ta innan folk som tänker tjäna stora pengar på samarbetet mellan Lanvin och H&M lägger ut de slutsålda grejerna på Tradera för att sedan sälja allt till överpriser. Det är lite synd att det alltid är på det viset, både gällande kläder och accessoarer som i detta fallet, men även med t.ex. konsertbiljetter. Folk köper upp så mycket som möjligt, för att sedan vi stackars dödliga får punga ut med massor av stålar för att få tag i något utav det. Fyyy! Vi måste vara lite humana mot varandra.

Och på tal om Tradera. Det finns redan saker ute såg jag nu, såklart. Utgångsbud på klänningar som är 500 kr över vad de kostade i butiken, någon som är sugen? Löjligt, säger jag.



Nu är det pluggdags. Det här med byggnadsteknik är faktiskt jäkligt intressant. Nu märks det att jag valt rätt utbildning! :) Dessutom får vi ha med en bok på tentan så jag måste göra flikar och stryka under det viktigaste.
http://www.tradera.com/search/result.aspx?search=lanvin&search_category=-1&x=0&y

Medan jag gick från skolan och till stationen kom jag på ett helt inlägg som jag skulle skriva här, bra formulering och hela köret. Nu är det säkert som bortblåst. Jag ska snart göra ett försök men eftersom jag precis kom hem måste jag springa på toa nu!

BBL!



kappan finnes på eBay

Denna kappan tycker jag är väldigt tjusig. Jag älskar vinrött! Kvaliteten kanske inte är den bästa men den kostar bara - hör och häpna - US $24.99. Klappat och klart! Kanske lite tull på det också förvisso. Men jämförelsevis med H&M och liknande butiker så är det rena rånet. Dumt nog är jag ingen liten asiat vilket innebär att den där hade varit alldeles för liten för mig. Synd.

Först och främst vill jag hälsa alla nya läsare välkomna! Se nu till att kommentera mina inlägg också och ge mig feedback! :}

Vilken härlig lördag det är! Jag ska INTE festa denna helg, och därmed inte bli bakis (förra helgen var inte bra med det i åtanke). Alltså är det en bra helg, hah. Solen skiner inte, men på något sätt känns det som att den skiner ändå.

Det snöade igår - i alla fall i Helsingborg, i Malmö var det mestadels regn - och jag njöt massor när jag försökte ta mig genom "snöstormen" fram till stationen. Skit samma att jag blev blöt som en leguan (hah, innebörd?) för det är SNÖ vi talar om! Det värmde barnet inom mig (nej, jag är inte gravid). Humöret hamnade på topp.

Alldeles strax ska jag äta en lyxfrukost, d.v.s. något annat än medhavda mackor och vatten som det blir under skoldagarna, och sedan ska jag ut på stan. Nya glasögonbågar ska hittas! Har aldrig varit helt nöjd med mina från Dior. De är gigantiska på mitt huvud och går inte att justera in tillräckligt. Hasar ner på näsan så jag får putta upp dem hela tiden och jag kan inte ha dem när jag ligger ner och läser för de sticker ut så mycket bak öronen att de hade puffats fram av kudden. Mja, nu låter de kanske skitkassa - men de är så förskräckligt toksnygga!

Tjingeling!

Olle äger Idol och passar så himla tokbra i låtar som Elton John's Your Song! Tolka mig inte fel, jag gillar Weise också. Linnea däremot kunde gärna fått åka ut så det blev jag lite putt över att hon inte gjorde! :E


bild: simpleshapes.com

När man flyttar till en lägenhet där man inte får spika upp grejer på väggarna.. vad gör man då för att undvika kala, känslokalla, tråkiga väggar? Man skaffar sig lite wall stickers! Denna är både funktionell och fräck (lite fräck iaf). Det är alltså en kalender gjord i vinyl som kan klistras upp på väggen och på så sätt undviker man att väggen tar skada.

Denna kalender har nåt specialarskikt så det går att skriva upp vad man ska göra i rutorna! Fiffigt, tycker jag. Spana in de andra grejerna de har på sin sida. Där finns massor med andra stickers som t.ex. fåglar, vackra träd, tavelramar som man sen kan tejpa upp foton i också! :}

Tänk er en skoldag med uppstigning kl 06.00 och hemkomst vid 18.00. Nu ska jag dessutom städa. Det ligger en sisådär 10 högar med sorterade papper och grejer för olika kurser och ämnen på golvet. Rena rama hinderbanan att ta sig fram till min säng. Inte så skoj att trampa på spiralkanten på ett block kl 06 på morgonen, men nog vaknar man alltid ;P

Sen borde jag ta tag i bloggens kategorier. Överflöd i massor. Men ja, städa och plugga. Det får trots allt bli kvällens prioriteringar - om ni ursäktar mig :}

En annan grej jag måste skriva av mig:
I måndags var jag hemma med jobbig förkylning (fortfarande förkyld idag givetvis men det är iaf lite bättre) och så fick vi reda på att vi ska skriva en rejäl faktarapport baserad på måndagens föreläsning. Det känns ju bra det här, hmmmmmmmm. Ända tills februari har vi på oss så det ska inte vara någon liten tattarrapport inte.
Ska ni plugga på högskola så se till att aldrig bli sjuka! Det blir alltid så kasst. Missar tokmycket :/

Anywho - nu till städningen!


bild från blackeiffel.blogspot.com

Jag gillar att dricka te. Jag gillar prickigt. Och jag gillar att pyssla. Om man skulle ta och göra sig något liknande det på bilden ovan? Hah. Nja, men det hade varit ganska tjusigt som dekoration eller vad säger ni? Hellre tackar jag nog förvisso ja till äkta tekanna och koppar så man kan använda det utan att det droppar igenom :P

Intresseklubben antecknar:
Det är lite tradigt när killkompisarna skaffar flickvänner och måste vara sådär puttinuttiga istället för att vara fräck med mig! :E


Jag tävlar hos Beatrice om en Personlig fotokalender från Photobox.se! Tävla HÄR du med! Tävlingen avslutas ikväll 23.59 så ni måste vara på bettet om ni ska hinna delta!

Slutade tidigt idag (12-isch) så kom hem strax efter kl 13. Rätt många husbyggnadstekniksuppgifter som ska göras klara som inte hanns med på övningen, men nu fokuserar jag på matten. Ligger trots allt nästan en vecka efter med uppgifterna där, men jag gör iaf ALLA uppgifter (de flesta andra jag vet hoppar över en del ;b) så det får väl vara en del av mitt försvar. Jag har dessuom fokuserat mer på mitt tal och andra redovisningar som vi haft den sista tiden. Men ja, nu tar jag tag i matten, och då funkar det jättefint att lyssna på Kings Of Convenience. Enjoy!


Varför inte sluta denna måndag, denna veckostart, med en tävling hos Frida där vinsten är en tjusig digitalkamera? Jag deltar såklart och jag tycker jag ska ta och vinna tävlingen med för den delen, men man kan väl inte annat än att hålla alla tummetottisarna! :}

Tävlingen pågår fram till torsdag, 18/11 fredag 19/11 (datum har ändrats flera gånger nu), och delta ni också vettja (jag känner mig snäll som delar med mig av den här informationen, heh).


Schysta ting från Elizabeth and James! :} Jag föll verkligen för den gröna klänningen i översta raden. Synd att den går loss på $445 hos net-a-porter bara :C För er som har pengar över - klänningen finns i svart också!

Det är nästan galet att folk redan börjar tänka på julen och allt vad det innebär. Fast kanske är det inte så konstigt med tanke på att butikerna börjar sin julskyltning och alla juldekorationer kommit fram till salu i butikernas bästa områden. Är du som jag och aldrig riktigt vet vad som ska ges bort i julklapp, och känner kanske att man vill ge bort nåt skoj (oftast när det handlar om att ge till kompisar eller syskon). Här i Malmö finns det då en fräck butik som måste besökas, CoolStuff. Och för er som inte bor i Malmö, misströsta ej, de har en hemsida också med himla fräcka grejer som t.ex. värmetofflorna och chokladfontänen nedan! :}

CoolStuff.se CoolStuff.se


Ett presentkort med 2 000 kr att handla för på Guldfynd säljes till högsta bud (dock inga skambud)! Presentkortet kan användas i vilken Guldfynd-butik som helst och det har inget "utgångsdatum" så presentkortet håller längelänge. Det står heller inget namn på det så det är perfekt att ge bort i jul eller varför inte skämma bort dig själv lite? :) Presentkortet säljes eftersom jag är i behov av pengar inför min flytt.

Bild kan givetvis fixas som bevis om någon önskar det!

Pengar först över till mitt konto alternativt PayPal och presentkortet kan skickas rekommenderat om så önskas.

Om du vore ett minneskort till en systemkamera, var skulle du ha gömt dig då? Jag har nämligen ett som är på vift och ute skiner höstsolen i detta skåneland :/ Får använda mitt lilla minneskort istället - det är bra med reserver.

Hursomhaver, nu blir det promenad. Frisk luft är bra skit. Puss! ♥


Massor med vackra ting från Madam Stoltz. Den där butiken hade kunnat göra mig ruinerad, speciellt eftersom det snart är dags för julpynt (jag längtar, iiih) och min flytt! Nu åter till min gräddbulle. Nom nom :}

Designen byggs om så det kan komma att se rörigt ut ett tag nu under kvällen. Headern är för övrigt gjord i Paint, hah. Det är tänkt att jag ska fixa till en vettigare men får se hur det blir med den saken :b Yes, this is how i spend my Saturday nights . . .

 

Det är en himla vacker låt och Robyn sjunger med en otrolig känsla (som vanligt)!


Skoldagen i kort:
  • Hade sovmorgon till kl 08.00 idag. Brukar vanligtvis vara tvungen att gå upp senast 06.00. Sweet!
  • Manus för tal har mailats in (igår förvisso) - med massor av sistaminutenstress såklart!
  • Mattetentaresultat har kollats genom - spikade i stort sett tentan om man bortser från att de tyckte jag förklarat dåligt i en uppgift och gav avdrag trots helt rätt härledningar, suck. Spik är bra.
  • Microsoft Office 2007 har installerats - Jag har hållt kvar i den äldre versionen för designen är så himla dålig fr.o.m. 2007, men skolarbetet kräver funktioner som ej finns i den äldre så då fick jag vika mig och installera det (har dock kvar den gamla verisonen med än så länge, heh)

Om några timmar ska jag ut och äta på restaurang med min familj! :) Gottgottgott.

Jisses, nu har månaderna gått och blivit till november. Imorgon fyller min kisemis 10 år! Min gamle älskling som jag fortfarande ser som en kattunge.

Idag har jag:
  • sovit länge
  • varit seg
  • ändrat klockor - givetvis varit förvirrad en stund också eftersom macbooken ändrade klockan automatiskt medan min mobiltelefon inte gjorde ett skit och visade en timma fel
  • skrivit massor på mitt tal - jag kan faktiskt vara klar med det efter lite finjusteringar!
  • jobbat på PowerPoint-presentationen - det var inte lätt för på macbooken har jag ett annat program istället för PowerPoint och på mammas dator som har PowerPoint hängde sig programmet hela tiden när jag skulle fixa med diagram.. så det blir till att göra det sista på skolans datorer imorn.

Jag skulle ha läst genom några sidor i matteboken inför den stundande morgonens matteföreläsning också men jag får nog ta och prioritera sömn nu eftersom klockan rinner iväg. God natt på er alla!