bilder: Refuge Los Canteros by dRN Architects

Det är inte så att jag inte längtar efter sol och värme nu, men det ser så otroligt mysigt ut här. Jag börjar dock bli trött på alla kantiga former som så många moderna byggnader har. Men spana in vyerna och den härliga sotsvarta färgen ihop med träet, mums. Skidstugekänsla i fast i ny tappning. Det är så man ska avnjuta vintern!

Jag var hemma i Malmö förra helgen och det var väl inte den bästa helgen om man säger så. Internet ville inte komma igång på min PC trots att den kunde ansluta till nätverket. Försökte få det att funka längelänge. På lördagen vid lunchtid blev min mac knas. Den kunde inte starta sig. Fastnade vid laddningen och stod och loopade och hade sig, tills en förbudsskylt dök upp. Känns stabilt va?  Ofta båda sina datorer havererar samma helg? Mitt psyke brast där. Tänkte på alla filer, bilder, skolarbeten, hemsidor, minnen som jag hade på macen. Tänk om jag inte skulle komma åt dem igen? Satt med den hela resten av lördagen och söndagen. Kände mig lagom glad över lägenheten också (det vill säga inte, jag tror inte den passar mig alls faktiskt). Ska jag säga upp den så är det lika bra att göra det nu innan månadsskiftet för annars får jag betala ytterligare en månad (3 månaders uppsägningstid). + en jobbigt miljörapport som snart ska lämnas in som ligger gnager ovanpå allt. Ingen snäll start på detta skolår =P Så ja, det är mycket just nu.

En bra sak i det hela är att jag på nåt magiskt sätt till slut kom in i macens safe mode och nu ska försöka spara över till min externa hårddisk, puh!

Längtar till allt lugnar sig lite. Jag saknar att pyssla, trixa och fixa! Jag har ju lera, akrylfärg, fina tecknarpennor, stickor, nål och tråd. Och lite till... Tiden räcker inte!

Idag skaffade jag mig ett mobilt bredband från Tele2 (okej månadsavgift och obegränsad trafik). Tack och lov införskaffat hos The Phonehouse så jag kan prova på så att det funkar någorlunda vettigt där jag ska använda det (d.v.s. hemma i Helsingborg). Befinner mig hos föräldrarna mitt i Malmö centrum nu och tänkte testa det innan jag åker tillbaka hem imorn. Detta är resultatet hos bredbandskollen:
Är det någon som skämtar med mig eller? Modemet klarar upp till 21 mbit/s och abonnemanget är på max 16 mbit/s.. och jag ligger alltså i 0,07 mbit/s MITT I FREAKIN' MALMÖ CENTRUM?! Har testat med öppna balkongdörrar trots kylan, men det gjorde ingen skillnad. Jag är van vid 100 mbit/s hah. Får kanske skaffa fast bredband istället ändå =P Blir det inte bättre i Helsingborg så lämnar jag ju utan tvekan tillbaka det för allt är sjukt segt, aaah!


Jamen, Sverige är ju nästan detsamma som El Salvador... eller? =P

Hah, tog denna printscreenen precis. En gratis resa är en bra resa! Sen att det inte blev nån resa egentligen utan bara e-butiken som fått fnatt - det är en annan femma.

God natt på er nu! Min skola har ju inte börjat än men ni bör definitivt gå och lägga er så att ni orkar med morgondagen, hehe.

Min store storebror. Min underbare, fantastiske, store storebror. Han har ont och jag kan inte göra något åt det. Jag kan inte hjälpa honom. Jag hör hur han snyftar av smärta, kvider. Han som jag inte kan minnas att jag någonsin sett gråta. Min modige storebror. Jag är orolig för honom. Han betyder så mycket för mig. Han har opererat ögonen. Aldrig mer ska han ha glasögon. Liksom att det nog är många år sedan jag såg honom gråta, så länge är det även han haft glasögon. Som att tiden innan dess inte finns. Jag hoppas han mår bättre snart. Han är ju min storebror. Min underbare, fantastiske, store storebror.

Jag är emot rökning. Det är inte bara så att jag inte röker, utan jag är riktigt jäkla emot det och jag är inte rädd för att säga vad jag tycker om det! Till och med när vänner röker visar jag min avsky mot det.. det är ju inte för personerna utan för det dumma beteendet.
"Nej, jag röker inte. Jag feströker bara några gånger ibland" är något jag hör ofta. Men då festerna kommer mer och mer frekvent.. så blir personen i fråga till sist en rökare ändå. Fast i träsket. Hooked. "Varför skulle jag vilja sluta? Det är ju en social grej." Finns det någon som inte läst om rökning, droger och annat skit i skolan eller? Varför börjar man överhuvudtaget? Grupptryck? Om grupptryck, vad har ni för vänner egentligen? Är alla rökare bara klena, osäkra människor innerst inne?


bild från letmeget.com

Titta på bilden och lägg den på minnet. På bilden här ovan ser ni ett par friska lungor till vänster, och till höger är en rökares lungor. Ganska stor skillnad va? Tänk på att man inte ens faktiskt behöver röka själv för att få usla lungor - passiv rökning sker väldigt ofta. Uteserveringarna från maj-oktober bjuder på hur mycket rök som helst. Tågstationerna, busshållplatserna, utanför ingångarna till butiker etc (så att röken ändå kommer in genom dörrarna). Jag råkar ut för alldeles för många rökare som inte visar den minsta hänsyn med sitt äckliga begär.

Jag vet rökare som tycker att vi icke-rökare borde behöva gå iväg om vi har ont av röken. Var ligger logiken i det? Kanske blir fler människor omkring rökaren irriterade bara det att ingen vågar säga ifrån. Sluta att röka och om ni absolut inte lyckas med det så visa för fasiken hänsyn till andra i alla fall!

Beroende, dödligt, bortkastade pengar, illaluktande och röklukten fastnar i allt i dess väg, försämrat immunförsvar, förstörda tänder och tandkött, mer rynkor, rökhosta, mörk röst, cancer. Och vid behov av organtransplantation hamnar man inte högt upp på listan precis. Man har ju själv fullt medvetet orsakat kroppen skada. Frestad att röka nu?

Och sist men inte minst, all cred till folk som står emot rökning (heh) och till de som håller på att sluta/har slutat och lyckats att bli av med begäret!


Vad tycker ni om rökning? Röker du?

Jag får bara felmeddelande nu hos blogg.se. Hela tiden. De har säkert problem med nån server. Gah, fixa bättre grejer som håller för användarna! De lär ju ändå tjäna stora summor pengar så de borde ha råd till det.

bloglovin

Ett tips till er läsare är att det är lättare att följa mig om ni lägger till mig på Bloglovin vilket ni gör genom att klicka på bilden ovan! =) Skriv gärna era bloggadresser i en kommentar till detta inlägget också så går jag och spanar på era bloggar =)

Jag sitter och pysslar ihop lite bloggdesigns som ska komma upp till auktion. Här får ni en minimal sneak peek på en utav dem:




Nu skulle jag ju såklart passa på att välta ut den sista lilla skvätt jag hade kvar i kaffekoppen. Men denna gången klarade tangentbordet sig, mwah! =p

Jag fick för bövelen en 5a i betyg i husbyggnadsteknik! =D Var först så osäker på hur teoridelen gick, bortsett från glosorna, och sen blev jag osäker på räknedelen också för det var helt andra sorts uppgifter än vi haft under kursens gång. Jag har varit rädd under hela jullovet att jag skulle få IG på den tentan, och så får jag högsta betyg.. helt galet! =D

Detta firas med en ypperligt kladdig och smarrig kladdkaka! Har bildbevis (jag vill ju så gärna fresta er, hehe) men nu hittar jag inte kamerasladden. Tänk vad smidigt med ett minneskort som kan skicka trådlöst.

Idag har jag varit på skolan i några timmar och snackat miljöprojekt med mina teammates. Det känns lite bättre nu.

bild från thiel arkitekter

Privat villa i Saltsjö-Duvnäs ritad av Thiel Arkitekter. Jag gillar den. Fulsnygg. Byggnaden passar inte riktigt in där men ändå så gör den det. Listiga arkitekter.

Det blev lite stort för mig men det får la gå för snyggt tycker jag att det är! =P

Nu ska jag slå mig ner i min sköna fåtölj, dricka kaffe och äta lussekatt (en av de sista hemmabakade) och kolla i Sofis Mode. Dessutom skiner solen och jag ska ut på stan en sväng efter fikan!

Cheers! /Louise

Nån som testat Wii Fit + Balance Board (det är väl bara i sånt paket man kan skaffa sig balance board?) och kan tala om för mig om det är värt pengarna? Jag är ju ingen bloggare som tjänar storkovan precis, heh =b


bild från homemademech

Phew, nu har jag slängt mig fram och tillbaka framför TV'n och mina armar är helt mos. Det känns verkligen. Boxningen i Nintendo Wii Sports, farligt.. kan ju dyka upp muskler om jag fortsätter så här =p

Någon som har tips om roliga spel till Wii som är värda pengarna? De där spelen kostar ju en hel del tyvärr. Jag brukar kolla in spelrecensionerna av Wiiviewer på Youtube. Han har rara pojkar också - the little wiiviewer och the littlest wiiviewr (hur sött?) =D

Plöööö, jobbigt att skriva på tangentbordet också, hah. Stackars mina armar!

Jisses, jag fann en mailadress jag inte haft på flera år som ligger på ett annat domän än losan.se och den fungerar fortfarande. Kruxet är bara att det har inkommit ganska många mail sedan 2007 så den står och tickar i inkorgen nu =P För närvarande är jag uppe i 3453 stycken olästa mail and more to come... xD

Jag har hittat några tävlingar som jag inte kunde låta bli att delta i. Jag tycker att ni också ska göra det eftersom det går snabbt att delta och det är trevliga priser! =)



Hos Fina Frun kan man vinna en plattång med laserteknik. Det låter fräckt va? =D Tävlingen avslutas på fredag, 7 januari.






Jag tävlar om ett presentkort värde 500:- från Familjesmycken inne hos Milliez. Var med och tävla HÄR du med!






Jag tävlar om 2 stycken smaskiga strutar från Presentbutik Konstfull som tävlas ut hos Smulans Bakblogg! Tävlingen avslutas 18/1, kl 12.00.





312px
Jag tävlar om att vinna boken Min receptbok från Glimra förlag som tävlas ut hos Nina Kaufmann! "Min receptbok innehåller de allra vanligaste recepten, tipsen, och allt du behöver veta för att laga mat. Hur länge håller ägg? Hur länge ska morötter koka? Hur mycket väger en dl mjöl? Alla dessa frågor får du svar på samt recept på pannkakor, mjuk sockerkaka och goda grytor. Du har också en hel massa plats för dina egna tips och recept!".  Tävlingen avslutas 28/1.






Jag tävlar om att vinna det här romantiska armbandet av glaspärlor, söta metalldetaljer och rosor av apelsinskal hos Messini Design! Tävlingen avslutas onsdag kväll, 5/1.








Jag tävlar hos Millah om en härlig tavla från Gallerioutlet.se! Tävlingen avslutas 24 januari.







Jag är med och tävlar om en julklappssäck full med julklappar hos Marias Krypin. De som sponsrar med priser är Rosenserien, Inneonline, DESIGN FRIDA HOLM, Godisboxen, Aroha, Lustjakt, Pärlsmycken, Goldwell och CoolStuff. Tävlingen pågår t.o.m. den 19 Januari så var med och tävla du också.

Några av priserna:

En Snug Rug "filt med ärmar" från CoolStuff - perfekt nu i vinter.

Fint armband från DESIGN FRIDA HOLM
4stycken fina glöggmuggar från Inneonline

Ursäkta min usla uppdatering under det nya året men jag har pysslat med en helt ny bloggdesign åt LOSAN.se och mina tankar på hur den skulle se ut gick åt alla håll. Men det blev pastelligt som ni märker =) Jag har inte helt fått fnurr på menyn än så klicka lugnt tills vidare ;} Får se sen hur länge den håller i sig för jag är mer för vitt/svart/grått och stilrena grejer =P

Nu blire choklad!