Jag är emot rökning. Det är inte bara så att jag inte röker, utan jag är riktigt jäkla emot det och jag är inte rädd för att säga vad jag tycker om det! Till och med när vänner röker visar jag min avsky mot det.. det är ju inte för personerna utan för det dumma beteendet.
"Nej, jag röker inte. Jag feströker bara några gånger ibland" är något jag hör ofta. Men då festerna kommer mer och mer frekvent.. så blir personen i fråga till sist en rökare ändå. Fast i träsket. Hooked. "Varför skulle jag vilja sluta? Det är ju en social grej." Finns det någon som inte läst om rökning, droger och annat skit i skolan eller? Varför börjar man överhuvudtaget? Grupptryck? Om grupptryck, vad har ni för vänner egentligen? Är alla rökare bara klena, osäkra människor innerst inne?


bild från letmeget.com

Titta på bilden och lägg den på minnet. På bilden här ovan ser ni ett par friska lungor till vänster, och till höger är en rökares lungor. Ganska stor skillnad va? Tänk på att man inte ens faktiskt behöver röka själv för att få usla lungor - passiv rökning sker väldigt ofta. Uteserveringarna från maj-oktober bjuder på hur mycket rök som helst. Tågstationerna, busshållplatserna, utanför ingångarna till butiker etc (så att röken ändå kommer in genom dörrarna). Jag råkar ut för alldeles för många rökare som inte visar den minsta hänsyn med sitt äckliga begär.

Jag vet rökare som tycker att vi icke-rökare borde behöva gå iväg om vi har ont av röken. Var ligger logiken i det? Kanske blir fler människor omkring rökaren irriterade bara det att ingen vågar säga ifrån. Sluta att röka och om ni absolut inte lyckas med det så visa för fasiken hänsyn till andra i alla fall!

Beroende, dödligt, bortkastade pengar, illaluktande och röklukten fastnar i allt i dess väg, försämrat immunförsvar, förstörda tänder och tandkött, mer rynkor, rökhosta, mörk röst, cancer. Och vid behov av organtransplantation hamnar man inte högt upp på listan precis. Man har ju själv fullt medvetet orsakat kroppen skada. Frestad att röka nu?

Och sist men inte minst, all cred till folk som står emot rökning (heh) och till de som håller på att sluta/har slutat och lyckats att bli av med begäret!


Vad tycker ni om rökning? Röker du?
>> Charlotta

Sv; Köttfärs med massa grönsaker. Kommer inte ihåg namnet (;

2011-01-13, 08:10:32 - URL: http://charlottaperssons.blogg.se/
>> Miranda Jakobsson <3

jaa, det skulle han

2011-01-13, 08:49:20 - URL: http://mirandajakobsson.blogg.se/
>> Hanna

Kanske, jag vet inte. verkar konstigt iallafall, för jag har aldrig hört det innan och hemma hos mig (och alla andra datorer jag kollt bloggen vid) är det svart. :) Men ska kolla på detta! Tack för upplysningen iallafall =)

2011-01-13, 09:57:51 - URL: http://wordsbyme.se
>> Hanna

Eller förresten - menar du i menyn vid arkivet? Det ska vara ljust för att länkarna till de månaderna som varit skall synas. :)

2011-01-13, 09:58:48 - URL: http://wordsbyme.se
>> FIONA - ja, som hon i shrek

verkligen! :o

2011-01-13, 10:19:33 - URL: http://lovefiona.blogg.se/
>> Hanna

Så det är bättre nu? Försökte ändra lite, men vad bra att det är svart nu =) Vilken webbläsare har du? :)

2011-01-13, 10:39:02 - URL: http://wordsbyme.se
>> Mari

Sv. Tackar =). Vi blev mkt nöjda...

2011-01-13, 11:28:26 - URL: http://marriie.blogg.se/
>> LANA

Sv: Nej det är inte en sparkdräkt det är en onepiece :) eller det kanske är samma sak? x)

2011-01-13, 17:59:01 - URL: http://gulebax.blogg.se/
>> Fia

tack så mycket för kommentaren! :) vad glad jag blir, dock är det ju inte äkta hår, hehe ... ;)

och fy för rökning, jag skulle aldrig kunna röka! passiv rökning kallar jag för ofrivillig rökning

2011-01-13, 18:22:42 - URL: http://fiiaeriksson.blogg.se/
>> Linda

Det är varje persons ansvar och val såklart! Men skall man prata så om alla som är beroende av något? Shopping, alkohol, choklad blablabla, något som skadar i längden lika mycket som rökning gör, i plånbok, hälsa och såvidare.

Personligen tycker jag det är jobbigare med fulla människor som är ute och slåss, snackar skit och är allmänt idiotiska än någon som väljer att ställa sig och blossa på lite gift.

2011-01-13, 20:45:33 -
>> LOSAN.se

Svar till LINDA: Njae, det är inte precis som att om en person står och äter choklad så hoppar chokladbitarna på förbipasserande och kladdar ner dem... Skadar ett beroende bara sig själv så är det en sak, men när andra påverkas - oavsett vilket beroende - så tycker jag det är skit.

2011-01-13, 23:02:46 - URL: http://www.losan.se
>> Mallan

Jag håller med dig.



Jag är så otroligt glad över att jag stod emot rökningen när alla runtomkring en började röka! Jag är stolt över mig själv för att jag vågade stå emot grupptrycket! En fälla som många andra faller i.



För finns det något bra med rökning? Nej, du dör i förtid, det kostar en massa pengar. Och social grej? Vafan, det måste vara den sämsta ursäkten jag någonsin hört...!

2011-01-14, 11:19:16 - URL: http://livetenligtmallan.blogg.se/
>> Milla H.

Riktigt bra skrivet! Håller med dig till 110%!

2011-01-17, 18:46:52 - URL: http://millaforsshelin.blogspot.com
>> My

Rökning är bland det värsta jag vet.

2011-01-17, 22:06:35 - URL: http://myvestlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: